Brady szörnye egyszerűen megállíthatatlan

2015.09.11. 05:50

Az 50. NFL-szezont felvezető beharangozónkban azt jósoltuk, hogy az eltiltását sikeres fellebbezéssel elkerülő Patriots-irányító, Tom Brady nagyon dühösen, nagyon feltüzelve kezd majd a címvédési kísérletbe. Ez hatványozottan így lett a Pittsburgh Steelers elleni szezonnyitón, bár a vendégek sokat tettek azért, hogy ne legyen esélyük a végére.

Kicsit nehézkesen indult a New England Patriots és a Pittsburgh Steelers is a szezonnyitón, az első negyed végén még 0-0 volt az állás, utána viszont keményen bekezdtek a csapatok. Elsősorban Tom Brady, illetve a kedvenc játékostársa a támadóknál, Rob Gronkowski, akik az egész meccsen uralták a Steelers védelmét.

Brady a második negyedben teljesen hibátlan volt, 10-ből 10 passza volt pontos, ebből kettő TD-re is ment, ráadásul mindkettő Gronkowskinak. Az elsőhöz kellett kicsit a Pittsburgh is, ugyanis nemes egyszerűséggel elfelejtettek védekezni a hegyomlás méretű tight enden, akinek így csak egy védőn kellett átgázolnia a touchdownért, ez pedig általában gyerekjátéknak bizonyul neki.

Gronkowski első touchdownja

Hét perccel később aztán kettővel el elboldogult, bár ekkor nem kellett rongybabaként leráznia őket magáról, elég volt a 198 centis magasságát kihasználnia, hogy megduplázza a Patriots előnyét.

Brady Gronkowskinak, második kiadás

A Brady-Gronkowski mesterhármas aztán a negyedik negyedben jött el, amikorra a Steelers kihasználva a Patriots nagyjából 10 perces visszaesését, 21-14-re fel tudott jönni két mezőnygóllal, illetve egy touchdownnal és az utána bevállalt kétpontos kísérlettel – közben Brady a másik tight endjének, Scott Chandlernek is adott egy TD-passzt, de kis híján az a támadás is Gronk pontszerzésével ért véget, ő szedte ugyanis össze a futó Dion Lewis által elejtett labdát, de a bírók szerint ezt csak a célterületen kívül tette meg.

A Steelers egyébként nem volt messze attól, hogy tapadjon a címvédő New Englandre, de az első félidőben kihagytak két mezőnygólt, később pedig centiken múlt a pontszerzésük, az elkapó Darrius Heyward-Bey lábujjheggyel ugyan, de kilógott a pályáról, amikor átjátszotta a hazai védelmet.

Daruis Heyward-Bey pár centivel elnézte a vonalat

A hajrával Antonio Brown elkapott touchdownjával 28-21-re zárkózott a Steelers, de ennél közelebb nem tudtak kerülni a Patriotshoz, pedig Ben Roethlisberger 351 yardot passzolt, az eltiltott Le'Veon Bellt pótló futó, DeAngelo Williams pedig 127 yardot hordott össze 21 futással, papíron tehát jól haladtak a védelem ellen, de a befejezéssel voltak gondjaik.

Azt is jól vették észre, hogy a Patriots Super Bowl-győzelmét elintéző cornerback, Malcolm Butler nem kezdett jó formában, az utolsó TD-t szerző Antonio Brown 9 elkapással 133 yardig jutott ellene, de ez is kevés volt.

Győzelmével Brady egy rekordot is felállított, ez volt ugyanis  161. győztes meccse, ennyit pedig egy irányító sem nyert még az NFL-ben egyetlen csapattal. A korábbi rekorder Brett Favre a Green Bay Packersnél jutott 160 nyert mérkőzésig.

NFL, 1. forduló

Pittsburgh Steelers-New England Patriots 21-28

SPOILER! Elkezdődött a szezon az éjjel, az első meccs történéseiről itt olvashatsz..

Posted by 120 yard on 2015. szeptember 10.