A hörcsög nem bírt a TCU-val

2015.09.12. 12:29
Pár óra, és kezdődik az NCAA-szezon második fordulója, úgyhogy itt az idő, hogy kidobjuk a Tailgate 6. kiadását is.

A papírforma bejött: a TCU megverte a Minnesota Golden Gopherst. Levontuk a konzekvenciákat.

A TCU bevállalósan egy olyan ellenfél ellen indította a 2015-ös szezont, ami nem mondható könnyűnek. A Minnesota Golden Gophers semelyik fronton nem nevezhető kiemelkedőnek, de épp annyira összeszedettek és egységesek, hogy ne legyen könnyű ellenük játszani, ráadásul van egy titkos fegyverük is, mégpedig az ellenfél mezőnygóljainál a kivetítőre kirakott óriási, ijesztő hörcsög.

A szemek leginkább Travone Boykinra szegeződtek, akinek a tavalyi teljesítményéért sokan idén előre odaadnák a Heismant. Ha a Minnesota elleni teljesítményét nézzük, akkor ezt illik némi fenntartással kezelni, hiszen a wide receiverből irányítóvá konvertált srác vagy még a szezon eleji rozsdafoltokat rázta le magáról, vagy elhatározta, hogy neki ugyan nem kell a Heisman, mert a tavaly rettenetes pontzuhatagokkal gyilkoló TCU-offense a Minnesota ellen bizony nyikorgott kicsit, és Boykin se találta a ritmust: 42 passzkísérletéből 26 volt sikeres, mindezt 246 yardra és egy touchdownra volt elég – a miheztartás végett azért futott is egy másik TD-t –, a red zone-ban azonban többször megakadtak a támadások, és háromszor is mezőnygólt kényszerültek rúgni, amit egyszer. vélhetően a delejes tekintetű hörcsög miatt, ki is hagytak, ráadásul Boykin egyszer el is adta a labdát. Még szerencse, hogy itt van Josh Doctson, aki ezen a meccsen Odell Beckhamre itta magát, és megcsinálta azt az elkapást, ami fölött elég nehéz napirendre térni.

A védelem viszont, ha nem is tündöklött fényesen, mindenesetre megmutatta a kétkedőknek, hogy Gary Patterson gyámkodása alatt mi mindenre képes. Az egy fumble-t is kiharcoló Derrick Kindred safetyről már most látszik, hogy nagyon jó lesz: Terrell Latham defensive endet pedig két Minnesota-játékos is alig tudta megállítani, hogy be ne darálja az irányítót.

Rájuk szükség is lesz, hiszen a csapat újonc linebackere, Mike Freeze nem játszik a Stephen F. Austin ellen, James McFarland szezonjának pedig, úgy tűnik, reszeltek, hiszen lábsérülését nem ússza meg műtét nélkül. Szerencsére a Stephen F. Austin Lumberjacks elleni meccs nagyságrendekkel könnyebb lesz, mint a Minnesota elleni: most lesz ideje a TCU-gárdának hátradőlni, venni egy nagy levegőt, és miközben fél kézzel bedarálják a Lumberjackset, kicsit összekapni magukat.