A Seahawks a legszívatósabb trükköt kapta elő

2015.09.28. 08:51

Minden bizonnyal a kamuemberes punt return jelenleg a legnépszerűbb trükkjáték az amerikaifutballban, hiszen a szombati egyetemi forduló után vasárnap az NFL-ben is előkerült – a Seattle Seahawks pont azt a trükköt vette elő, amivel tavaly őket szívatták. Brady és a Patriots atommeghajtásra kapcsolt, Roethlisberger viszont hetekre kidőlt a Steelersnél.

A 2014-es szezonban a St. Louis Rams részben egy remek trükkjátékkal verte a későbbi döntős Seattle Seahawksot, ez a trükk pedig egy napon belül kétszer is előkerült. Előbb szombaton vetette be az egyetemi bajnokságban a Utah Utes, majd pont a tavaly átvert Seahawks villantott vele a Chicago ellen. A Bears puntjánál remekül hitette el a Seattle, hogy teljesen másfelé megy a labda, mint valójában, így a tényleges visszahordó Richard Shermanre nem ment ember, aki így elég könnyedén jutott el a másik térfél 20 yardosáig.

Richard Sherman a teljes Chicagót átverte

A vasárnapi eredmények

Cincinnati Bengals-Baltimore Ravens 28-24

New Orleans Saints-Carolina Panthers 22-27

Oakland Raiders-Cleveland Browns 27-20

Atlanta Falcons-Dallas Cowboys 39-28

Tampa Bay Buccaneers-Houston Texans 9-19

San Diego Chargers-Minnesota Vikings 14-31

Jacksonville Jaguars-New England Patriots 17-51

Philadelphia Eagles-New York Jets 24-17

Pittsburgh Steelers-St. Louis Rams 12-6

Indianapolis Colts-Tennessee Titans 35-33

San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 7-47

Buffalo Bills-Miami Dolphins 41-14

Chicago Bears-Seattle Seahaws 0-26

Denver Broncos-Detroit Lions 24-12

A Seahawks speciális csapatrésze jó napot fogott ki, az újonc Tyler Lockett egy 105 yardos visszahordással szerzett TD-t, a Seattle pedig 26-0-ra verte a Chicagót.

Brady 400+ TD

Tom Brady és a New England Patriots tovább folytatta az idei hihetetlen formáját, a vasárnapi áldozatuk az 51-17-re vert Jacksonville Jaguars volt. Brady a harmadik negyedben megdobta karrierje 400. NFL-touchdownját, amivel a negyedik irányító lett, aki eléri ezt a mérföldkövet (Peyton Manning, Brett Favre és Dan Marino vannak előtte). Brady mellett a Patriots a rúgójának, Stephen Gostkowskinak is örülhetett, ő ugyanis sorban 423 extra pontot értékesített hiba nélkül, ami az idei szabálymódosítás miatt lehet, hogy nagyon sokáig rekord marad (illetve az a szám, ameddig ő nyújtja majd a sorozatot).

Brady 400. touchdownja az NFL-ben

Nem volt ilyen szerencsés a Pittsburgh Steelers irányítója, Ben Roethlisberger, aki a St. Louis Rams elleni meccsen szenvedett térdsérülést, ami miatt várhatóan 4-6 hetet kell kihagynia, a Steelers viszont így is nyert 12-6-ra. Roethlisberger idén már az ötödik kezdő irányító, akit hosszabb sérülés ér, korábban Jay Cutler (Bears), Drew Brees (Saints), Tony Romo (Cowboys) és Josh McCown (Browns) is kidőlt. A 49-ers iránytó Colin Kaepernick sérülés nélkül volt szerencsétlen: hat perc alatt két picksixet hozott össze az Arizona Cardinals ellen, amely 47-7-re nyert végül. A 49ers nem sok szép megmozdulást hozott össze, de ebből az egyik az ausztrál ex-rögbis Jarryd Hayne-é volt, aki egy 37 yardos punt visszahordással villant.

Jarryd Hayne punt returnje a Cardinals ellen

A Denver Broncosban Peyton Manning a Lions ellen sem bírta ki interception nélkül, a csapat futójátéka újfent nagyon gyenge volt, a remek védelem és Manning jó játéka viszont összehozta nekik a győzelmet. A Broncos ráadásul külön rossz napot csinált a Detroit egyik védőjének, Darius Slaynek, akin két egészen szürreális elkapást is összehoztak - egyet Emmanuel Sanders, egyet pedig Demeryius Thomas.

Demaryius Thomas őrült TD-t csinált a Lions ellen

Már van, aki bajban van

A bőven a rájátszásba várt Baltimore Ravens három forduló után nyeretlenül áll az AFC északi csoportjának utolsó helyén, de gondban lehet az idényben vasárnap először nyerő Seattle Seahawks is, hiszen az NFC nyugati csoportjában az Arizona Cardinals kezd elhúzni. Az igazi baj viszont az AFC déli négyesében van, ahol a Colts, a Jaguars, a Texans és a Titans is negatív, 1-2-es mérleggel áll.