Oké, megvolt az idei év meccse a TCU-nál

2015.10.03. 14:18

A nagy texasi leszámolás, vagyis a Texas Tech Red Raiders és a TCU Horned Frogs múlt szombati meccse biztos bevonul az idei szezon-történelemkönyvébe.

De mi is történt? Egyrészt konkrétan az, amit vártunk: iszonyatos pontzuhatag. Az edzők közt talán az egyik legérdekesebb és legfiatalabb fazonnak számító Kliff Kingsbury ugyanis elképesztően domináns offense-et rakott össze erre az évre a Red Raidersnél, a védelemről viszont valahogy elfeledkezett, még ha idén egy fokkal jobb is, mint tavaly. Ezzel az offense-szel állt szemben az a TCU-defense, ami már gyakorlatilag a tartalék játékosokból áll, hiszen, ahogy arról a korábbi tailgate-posztokban lamentáltam, szinte az összes kezdő lesérült.

Az ilyen meccsekre szokták azt mondani, hogy az nyeri meg, aki utoljára támad. Na, ebben az esetben ez nem jött be, hiszen az utolsó drive-ot a Texas Tech vezette, akik hiába próbálkoztak hátrafelépasszokkal, miközben már lepörgött az óra, mégiscsak fennakadtak a gyengélkedő TCU-védelmen. De igazából nem is ez a lényeg, hanem ami előtte történt, nevezetesen az a touchdownpassz, aminél elképesztőbb talán csak két éve történt az Auburn-Georgián, ahol konkrétan az egyik Georgia-védő kezéből pattant át Nick Marshall kicsit aluldobott Hail Maryje Ricardo Luis kezébe. Itt Travone Boykin 4th and goalnál kedvenc játszópajtásának, a csodálatos Josh Doctsonnak passzolt volna, akit az egyik Texas Tech-védő lerángatott a levegőből, így csak beleérni tudott a labdába, azt viszont úgy, hogy a szintén az end zone-ban tartózkodó Aaron Green running back még pont el tudta kapni. Így.

Ez annyira csodálatos, hogy meg kell nézni még egyszer, egy másik szögből, hülye zenével:

Ezután pedig nem is nagyon lehet mit mondani. Igen, a védelem elkeserítő: 607 yardot nyeltek be a Red Raiders ellen. Ez még akkor is szomorú, ha a Texas Tech az itt nyújtott teljesítményük alapján mindenkinek, még a Baylornak is kellemetlen ellenfele lehet ebben a szezonban. Igen, Boykin még mindig elképesztő – 509 yard és négy touchdown írható fel a neve mellé –, és igen, most talán jön egy kis szusszanás, hiszen szombaton a Texas Longhorns ellen játsszák a második konferencián belül meccsüket, akiket eddig a Rice-on kívül mindenki dagadtra pofozott. Nagyon csúnya lenne egy ilyen óriási meccs után pont tőlük kikapni.