Jim Harbaugh Michiganje végre tényleg felnőhet

2015.10.16. 12:16

Tele lesz rangadóval az egyetemi bajnokság hetedik heti programja, és az is eldől, mennyire kell félni Jim Harbaugh Michiganjétől, illetve, hogy mennyire faragták kemény fából a Texas A&M védelmét. A veretlen csapatok száma is csökkenni fog. Programot ajánlunk.

Este hatos sáv és Iowa! A masszív Iowa még mindig veretlen, már két konferencián belüli meccset is nyert, és büszkén ül a Big 10 nyugati csoportjának trónján, pont azt a Northwesternt megelőzve, ami ellen szombaton lépnek pályára. A Northwesternnel feltörölte a padlót Jim Harbaugh Michiganje, és ha az offense-t nem kapják össze, akkor robog tovább az iowai hype-vonat, és ki tudja hol áll meg, mert simán bemehetnek a konferencia-döntőbe. Komoly, mi? Sok pontban azért ne reménykedjünk ezen a meccsen. 

A hatos programból még a Memphis-Ole Missre érdemes benevezni egy időre. A Memphis már rég elfeledtete a múlt szezont, és egy darabig megkeseríthetik az Ole Miss életét. Az ACC-be sem árt elugrani, ahol a Florida State a Louisville-t fogadja majd. Az FSU-ban Dalvin Cook Heisman-esélyes produkcióval állt elő az utóbbi hetekben, de ettől még korántsem annyira félelmetes ellenfél a Seminoles, a Miami és előtte a Wake Forest ellen is nyertek, de nem túl meggyőzően. 

Ezalatt az ország másodikként rangsorolt csapata a szupernehéz tight endjével együtt a West Virginiát igyekszik elfogyasztani ebédre. Igen, a Baylorról beszélünk, melynek darálnia kell tovább, és a bosszú is hajtja, mert tavaly kikaptak a WVU-tól, és ez a vereség elég sokba került a szezon végén. Idén visszavágnak. 

  • 18.00: Northwestern-Iowa, Memphis-Ole Miss, FSU-Louisville, Baylor-West Virginia

A fél tízes sáv már tényleg kihagyhatatlan lesz, két nagyon erősnek ígérkező meccs emelkedik ki a mezőnyből. Az Alabama a még veretlen csoportriválishoz, a Texas A&M-hez megy, de ne számítsunk olyan szőnyegbombázásra, mint tavaly, amikor a Crimson Tide 59-0-val alázta a széteső Aggiest. Ez a védelem már nem az a védelem, jött az új defensive coordinator, és ha nem is csinált egyből csodát, de a változás jól érezhető. A nagy teszt viszont most jön: megállítani Derrick Henryt, aki faltörő kosként robbantotta át a múlt héten az Arkansas védelmét, addig rohant a téglafalnak, amíg végül át nem tudott menni rajta. Az Alabama az esélyes, de ne felejdük: egy második vereség már nem férne bele nekik, és valószínűleg nem is fog ez megtörténni, Derrick Henry pedig ismét megmutatja, mekkora szörny. 

Derrick Henry
Derrick Henry

Aztán ott van a Michigan és a Michigan State nagy találkozása Ann Arborban. A Michigan legutóbbi három (3!) meccsén egyáltalán nem kapott pontot, a védelem egészen félelmetes, míg a Michigan State eddig még veretlen, de nem túl meggyőző, amit eddig láthattunk tőlük, és sérültjeik is vannak dögivel.  Azért ne vegyünk mérget arra, hogy a Wolverines simán lehozza a meccset, és elég meglepő lenne az is, ha most sem vinne be ellenük pontot az ellenfél. Meg hát a két irányító is nagy a különbség, és nem Harbaugh csapatának javára. Ez el is döntheti a meccset. Ha viszont a Michigan behúzza, akkor tényleg nem kell kételkedni: Jim Harbaugh csodát tett már az első idényében. 

  • 21.30: Texas A&M-Alabama, Michigan-Michigan State

A következő megállónk az éjjel egyes LSU-Florida, ahol két veretlen csapat feszül egymásnak, a hatodikként rangsorolt a nyolcadik ellen, de mennyire eltérő előjelekkel. A Florida irányítóját, Will Griert hét közben eltiltották tiltott teljesítménynövelők használata miatt, szóval hiába veretlen a Gators, most a közhangulat nem azt mondja, hogy ők az esélyesek. Ellenben helyére beugró Treon Harris sokáig harcban volt a kezdőpozícióért, tehát nem az ismeretlenbe ugrik, és a Gators futás elleni védekezése sem annyira tragikus, bár idén nem találkoztak még olyasmivel, mint Leonard Fournette. És Leonard Fournette futni fog jó kedvvel, bőséggel, inkább az a rizikós, ha Brandon Harris dobálni kezd, mert a másik oldalon ott fog ólálkodni Vernon Hargreaves. Ne lepődjünk meg, ha az eltiltott irányító ellenére a Florida behúzza a meccset. 

Leonard Fournette
Leonard Fournette

A Clemsonnak egyre pazarabbul megy az idén, lassan playoff-esélyesként is lehet őket emlegetni, valószínűleg nem az a Boston College állítja majd meg őket, amely a múlt héten a világ legszomorúbb meccsbefejezésén kapott ki 3-0-ra a Wake Foresttől. 

Fél kettőtől a Notre Dame a USC-t fogadja, és a létező összes jel a hazaiak győzelmét sejteti, mivel a USC éppen egy szezon közbeni krízisen megy keresztül. Az egy dolog, hogy a Washington ellen összeszedték a második vereségüket is legutóbb, de a héten kirúgták Steve Sarkisian edzőt, akinek alkoholproblémái miatt segítségre van szüksége. 

  • 01.00: Florida-LSU, Clemson-Boston College
  • 01.30: Notre Dame-USC

Éjjel kettőtől a bajnoki címvédő meccsére lehet átnyergelni: az Ohio State fogadja a Penn State-et, amelynek az 5-1-es mérlege sokkal jobb, mint valójában amit eddig láthattunk tőlük, még ha össze is kapták magukat az utóbbi hetekben. A Buckeyes valahogy csak átverekedi magát ezen a meccsen, és nyer egy újabb hetet, hogy meneküljön tovább a playoff felé. De továbbra sem lehet rájuk jó szívvel azt mondani, hogy az ország legjobban játszó csapata. Mondjuk tegyük a szívünkre a kezünket, mégis kire mondanánk ezt? 

Hajnalra is van program, a Pac 12 legjobb esélye a rájátszásra (viszlát UCLA, hello, Stanford), azaz a Utah az Arizona State ellen folytathatja a menetelést, miután a múlt héten elintézték a Calt. Elég szorosnak néz ki, de ha a Utah ezt is hozza, az isten sem menti meg attól őket, hogy a playoff-számításba bekerüljenek. 

  • 02.00: Ohio State-Penn State
  • 04.00: Utah-Arizona State