Hihetetlenebb elkapás nem lesz: az ellenfél hátával fogta meg a labdát

2015.10.16. 09:31

A Stanford Cardinalnak két dolog sikerült a UCLA elleni csoportmeccsen magyar idő szerint péntek hajnalban:

  • óriási győzelmet arattak egy rivális felett,
  • az elkapó Francis Owusu pedig alighanem összehozta az év elkapását az egyetemi bajnokságban, amikor egy UCLA-védő hátát felhasználva fogta meg a labdát.

Hajnalban úgy nyert hazai pályán 56-35-ra az egyetemi bajnokságban 15. helyen rangsorolt Stanford Cardinal a 18. helyre tett UCLA Bruins ellen, hogy az utolsó negyedben már pontot sem csináltak, és 56-20-ról engedték fel kicsit az ellenfelüket.

A Stanford támadásban és védekezésben is dominált, a futójátékosuk, Christian McCaffrey 243 yardot és 4 touchdownt futott össze, a meccs viszont mégsem miatta marad örökre emlékezetese. Hanem az elkapó Francis Owusu miatt, aki olyan elkapást hozott össze, ami generációnként, de minimum évtizedenként csak egy van.

Maga a passzjáték sem akármi volt, a Stanford egy reverse-ből hozta játékba a wildcat formáció miatt a szélen felálló irányítót, Kevin Hogant, aki célba is vette az elöl magát üresre játszó Owusut. Csakhogy a labda és az elkapó közé bemozgott a UCLA egyik védője, a Stanford-játékost viszont ez sem zavarta meg, és úgy kapta el a labdát, hogy

  • azt nem is láthatta a UCLA-védő testétől és fejétől,
  • a labdát az ellenfél testéhez szorítva kellett megszereznie, és így sem ejtette el esés közben.
Francis Owusu hihetetlen elkapása

Az elkapás annyira őrült volt, hogy a Stanford-edző David Shaw azt sem tudta, hogyan reagáljon rá.

Ha nem lett volna Owusu elkapása, alighanem a stanfordi védelem egyik visszahordott játékáról beszélnénk most, ami során úgy szerzett touchdown a meccs legelején, hogy a komplett UCLA-támadósort körbekerülte a visszahordás során.

A Stanford a győzelmével vezeti a PAC 12 konferencia északi csoportját, a UCLA viszont egyre nagyobb hátrányba kerül délen a Utah mögött.