A TCU még tartja magát, de meddig?

2015.10.17. 11:10

A Texas Longhornst rommá verték, a Kansas State elleni meccsből pedig majdnem meglepetés lett, és a neheze csak ezután jön. Tailgate!

Szóval ott hagytuk abba két héttel ezelőtt, hogy a TCU az év mérkőzésén – egyébként azért jó college focit nézni, mert minden hétre esik egy olyan, amit aztán lelkendezve lehet az év meccsének nevezni, egészen a következő évig, de ez most mellékszál – legyőzte Kliff Kingsbury irtózatos formában lévő csapatát, a Texas Tech Red Raiderst. És akkor jött a következő interstate konferencia-rangadó a Charlie Strong vezette Texas Longhorns ellen. 50-7. Hagyjuk is: annyira kínos volt szegény Longhorns teljesítménye, hogy a 120yard-szerkesztőség egy végigszenvedett negyed után pánikszerűen kapcsolt át egy másik meccsre. A nagyon csúnya Longhorns-vereség utóélete egyébként egyhetes, bősz kampány lett a drukkerek részéről, akik Strong azonnali kirúgását követelték, akik viszont azonnal befogták, ahogy a már leírt Longhorns úgy elverte rá egy hétre az akkor tizedikként rankingelt Oklahoma Soonerst, mint szódás a lovát, ami azért árnyalja egy kicsit a velük kapcsolatos képet.

Aztán múlt héten a Kansas State Wildcats ellen majdnem sírás lett a vége Travone Boykinkéknak is, hiszen a második negyedben a Wildcats nem kevesebb, mint 28 pontot rámolt be a TCU-nak, és csak azért nem történt nagyobb tragédia, mert mind Boykin és a TCU-támadófal...

  ...mind Boykin és a csodálatos Josh Doctson összhangja hibátlan volt, és ezzel egy idegőrlő mérkőzésen ugyan, de sikerült elkerülniük az upsetet (és akkor Aaron Green futóherceg 86 yardos visszahordott TD-jéről hirtelen nem is találtunk gifet). 

Annyit fel kell írnunk a továbbra is gyengélkedő védelem mellé, hogy a Kansas State-irányító Joe Hubener egyetlen eladott passzát – Boykin két interceptiont csinált – kíméletlenül megtorolta Derrick Kindred, a TCU safetyje.

És nem érdemes abba a hibába esni, ha azt állítjuk, hogy a TCU-nak csak szerencsével sikerült elkerülnie az upsetet: Boykin hidegvére, és a csapat krízishelyzetben is összehangolt, precíz játéka azt mutatja, hogy a TCU tud nyerő lenni. Most szombaton az Iowa State Cyclones jön: őket mindenképpen meg kell verni, hogy aztán elkezdődjön az igazi daráló.