Megült a védőn, majd futott még 60 yardot

2015.10.27. 09:37

Az NFL hetedik fordulójának legbizarrabb játékát Chris Johnson, az Arizona Cardinals futójátékosa hozta össze, aki úgy futott jó 60 yardot a Baltimore Ravens ellen, hogy a védők azt hitték, pár yard után megállították.

Ez látszólag így is volt Brandon Williams szerelésénél, a falember és a többi védő is azt gondolta, vége a játéknak, jöhet a következő próbálkozás. Csakhogy a bírók – helyesen – nem fújtak, merthogy Johnson nem került földre, miután Williams és egy saját csapattársának a teste megakadályozta abban, hogy a talpán kívül más testrészével érintse a földet, így a játék mehetett tovább. Johnson ki is lőtt a védő hasáról, 62 yardot futott, de pechjére 8 yardon megfogta a leggyorsabban ébredő Ravens-védő, Will Hill.

Chris Johnson megmutatta, miért éri meg ismerni a szabályok

A támadás végül csak mezőnygólt hozott az Arizonának, amely így is nyert 26-18-ra, de ehhez kellett az is, hogy a hajrában a Baltimore irányítója, Joe Flacco 9 yardról egy egészen pocsék interceptiont dobjon, bebiztosítva a Cardinals győzelmét.

Flaccón kívül a bíróktól is láthattunk egy nagyon komoly hibát. A Baltimore egy úgynevezett unbalanced falfelállást választott, amikor a center nem a fal közepét képzi, tehát az oldalán nem 2-2 falember áll fel, hanem az egyik oldalán túlsúly van, emiatt az egyik falember jogosult elkapó lesz, az egyik, klasszikusan jogosult elkapó pedig támadófalemberré válik. Ebből a felállásból próbáltak meg egy screenpasszt John Urschel felé, a bírók viszont visszafújták a játékot, mert szerintük nem felelt meg a szabályoknak a Ravens felállása. Egy gond volt: a Ravens tökéletesen betartott minden szabályt, így ok nélkül vettek el tőlük egy hatyardos játékot.

A bírók szerint az volt a gond, hogy Urschel nem jelezte a bíróknak, a 64-es száma ellenére ő jogosult lesz labdaelkapásra, csakhogy Urschel ezt megtette.

Az NFL még nem nyilatkozott a hibás döntés kapcsán, de ez már nem az első, hogy nagyon elnéznek valamit a hétfő esti rangadón: korábban két olyan meccs is volt, amin a játékidőt nem kezelték megfelelően, ezért az egyik csapat értékes másodperceket vesztett ok nélkül.

A leleményes futást bemutató Chris Johnson végül 122 yarddal és egy touchdownnal zárta a meccset, ami talán újabb kiugrást jelent majd neki. Johnson a Tennessee Titans játékosaként 2009-ben 2000 yard fölött futott (minden titanses szezonjában 1000 fölött zárt), innen is kapta CJ2K becenevét, 2013-tól kezdve viszont nem alakult a legjobban karrierje: tavaly a New York Jetsnél csak 663 yardot szerzett, majd márciusban vállon lőtték az utcán Orlandóban – a szezonra sikerült ugyan felépülnie, de a golyó még mindig ott van a vállában.

Vereségével a Ravens 1-6-tal utolsó a csoportjában, a Cardinals 5-2-vel vezeti saját négyesét.

Eredmény

Baltimore Ravens-Arizona Cardinals 18-26