8 hátrapasszal jött a legőrültebb amerikaifutball-visszahordás

2015.11.01. 09:49

Lélegzetelállító befejezést hozott vasárnap hajnalban a Miami Hurricanes és a Duke Blue Devils meccse az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, a vendég Miami ugyanis egy elképesztően drámai játékkal nyerte meg a mérkőzést, de ez is csak percekkel a lefújás után vált biztossá.

Pedig úgy tűnt, hogy a Duke dolga nagyon egyszerű: hat másodperccel a vége előtt 27-24-es vezetésnél végezték el a kezdőrúgást, csak annyira kellett figyelniük, hogy ha a Miami minél nehezebben kaparintsa meg a labdát, és aztán gyorsan vigyék is földre a visszahordót.

Ebből viszont semmi nem jött be, a Miami könnyedén felszedte a középen, laposan meglőtt labdát, ami után egyből el is indult az őrület, hiszen a Hurricanesnél tudták, hogy sima visszahordással nem sok esélyük van, addig kell hátrapasszokkal mozgatni a Duke-ot, amíg valahogy rést nem találnak.

A Miami kétszer is visszakerült saját 10 yardosán belülre, többször is úgy tűnt, hogy a visszapassz centiken múlik, és nem hátra, hanem pont oldalra vagy előre ment a labda, egyszer pedig egy szerelésnél is úgy látszott, hogy a Miami játékosa földet ért, mielőtt tovább tudta dobni a labdát, sőt, egy szabálytalanságot jelző zászló is előkerült.

A Miami-Duke őrült befejezése

A bírók percekig nézték vissza a játékot, minden hátrapasszt kielemeztek, és végül úgy döntöttek, hogy Corn Elder touchdownja érvényes, vagyis a Miami fordított és nyert.

Csakhogy könnyen lehet, hogy a bírók elnézték, ennél a jelenetnél ugyanis szemmel látható, hogy mire megindulna a hátrapassz Mark Walton kezéből, a térde már a talajon van, vagyis itt véget kellett volna vetni a Hurricanes ámokfutással felérő visszahordásának, ami 49 másodpercen át tartott!

CSs1WWdXAAAwMZd

A vége így 30-27 lett a Miami Hurricanes javára, a touchdown után már nem is kellett megrúgniuk az extra pontot, a győzelem így is az övék volt.