Az LSU-Bamán túl is van élet, nem is akármilyen

2015.11.07. 13:11

November első szombatja van, ez pedig csak egyet jelenthet: elindul az egyetemi bajnokság legőrültebb része, rögtön három elképesztő rangadóval, ami amellett, hogy három konferenciadöntős sorsára is kihat, már a playoffba is beleszólhat. Persze a nap meccse mindenképpen az LSU-Alabama, de hajnali 1-ig sem falat nézve kell várni szerencsére.

Rögtön ott indulunk, hogy hatkor a playoff committee által ötödik helyre behozott Notre Dame Pat Narduzzi kőkemény Pittsburghjét látogatja meg. A Fighting Irish múlt héten nagy nehezen, de lerázta a Temple-t, és papíron most sem lehet nagy bajuk, főleg, hogy a Panthers múlt héten 7,66 yardot engedett futásonként a North Carolinának.

Aki a mérsékelt izgalmak helyett inkább egymillió pontra vágyik, annak természetesen kéznél lesz egy remek Big 12-meccs a West Virginia és a Texas Tech között: előbbi 44,8, utóbbi 50,3 pontot enged a konferencián belüli ellenfeleinek idén, úgyhogy 90 pont a meccsre egyáltalán nem hanzgik kemény vállalásnak. Érdekes lehet még, hogy a Miami elleni, tévesen megadott csodajáték miatt bukó Duke mennyire szedi össze magát a North Carolina ellen, illetve hogy az igencsak lefelé tendáló Georgia talál-e egy rendes irányítót, mire a Kentuky jön szembe. 

  • 18.00 Notre Dame-Pittsburgh, Texas Tech-West Virginia, Duke-North Carolina, Georgia-Kentucky

Az SEC szuperrangadója mellett nagy lesz a tét az ACC-ben is, ahol az első helyre tett Clemson találkozik a Florida State-tel. A meccs győztese nagyot lép a főcsoportdöntő, de akár a playoff felé is, hiszen ez lesz a legnagyobb kihívás mindkét csapat számára a szezon további részére. Két éve veretlenként találkoztak, akkor az FSU 51-14-re hagyta helyben a Clemsont - na ilyen eredményre most nincs kilátás, de jó hír lehet a Seminolesnak, hogy Dalvin Cook és Everett Golson is visszatér majd a pályára. Csakhogy a Clemson iszonyatosan erős, Deshaun Watson soha nem volt még ilyen formában, a védelem is összeállt, úgyhogy ha most nem nyer a Clemson, soha.

Minimálisan kisebb téttel jön a Big 12-ben a veretlen TCU és a szintén veretlen Oklahoma State meccse. A három Big 12 nagyágyú kapcsán számtalanszor megjegyeztük, hogy majd novemberben megtudjuk, mire képesek. Nos, itt a november, és egy veretlen el is hullik azonnal. Az Oklahoma State offense-e őrült jó, a múlt héten 70 pontot akasztottak a Texas Techre, csakhogy a védelem hiába javult sokat tavalyhoz képest, még mindig nem az igazi. ATCU ezt használhatja ki, no meg azt, hogy ők nem fognak 50 pontot kapni, itt lehet majd a szomorú vég a Cowboysnak.

Mindkét meccs tökéletes felvezetése lesz az LSU-Alabamának, de ha valakinek mégsem lenne elég jó egyik sem, annak még ott lesz a november elején is veretlen Iowa indianai kiruccanása, vagy az ország negyedik legtöbb yardját passzoló QB-jával, Luke Falkkal az Arizona State-Washington State.

  • 21.30 Florida State-Clemson, TCU-Oklahoma State, Arizona State-Washington State, Iowa-Indiana

Ha valami véletlen folytán a fenti meccsek rekordsebességgel véget érnek/eldőlnek, érdemes lehet odakapcsolni a Utah-Washington vagy az Auburn-Texas A&M elejére. Előbbiben a Utah még a Pac-12-döntőre hajt, nem is lazsálhatnak emiatt idegenben, bár a bukiknál a Washington a favorit. Ha a nagy SEC-meccs előtt főcsoporton belüli felvezetés kéne, az Auburn-TAMU lesz a legalkalmasabb rá a maga Kyler Murray-varázslatával.

  • 01.30 Utah-Washington, Auburn-Texas A&M

A megarangadó. Mindent elmondtunk már róla tegnap, nem is írunk feleslegesen, inkább katt annak, aki lemaradt volna róla.

  • 02.00 LSU-Alabama

Bele fog lógni ezekbe nyilván az LSU-Bama, de mivel annak úgyis őrület lesz a vége, senki nem fog majd tudni aludni utána. Az Oregon két sebességben tud idén játszani, vagy ótvargyenge, vagy picivel gyengébb, mint tavaly. Mostanában magukra találtak, és mivel otthon fogadják a Calt, még akár nyerhetnek is. Bárhogy is lesz, 75-80 pont biztos hullik majd az égből. De a USC-t sem szabad elfelejteni, főleg, ha kikap a Utah, mert akkor még mehetnek a döntőért nagy erőkkel. Az Arizona ellen pont eleget tudnak majd hozni a győzelemhez, de az nem csak rajtuk múlik, hogy újra nyílt lesz-e minden nyugaton.

  • 04.30 California-Oregon, Arizona-USC