Az égbe felment, hihetetlen elkapás a Cowboys-sztártól

2015.11.09. 10:14

Az NFL vasárnapi játéknapjának egyik legőrültebb játékát csinálta meg a Dallas Cowboys a Philadelphia Eagles elleni csoportrangadón, de kellett ehhez a sztárelkapó Dez Bryant bravúrja.

Az utolsó negyedben a vendég philadelphiaiak pont egytouchdownyi előnyben voltak a Cowboyssal szemben, és third down jött. A dallasiak irányítójának, Matt Cassellnek menekülőre kellett fognia, végül a 35 yardos vonalról eleresztett egy labdát.

A nemrég még sérült Dez Bryant egészen elképesztő magasságba ment fel, hogy leszedje a passzt, két Eagles-védőt és egy csapattársát is túlugrotta a labdáért, és touchdownt csinált. Már csak azért is volt bravúros az egész, mert Bryantnek a lábát kellett műteni a szezon elején.

Dez Bryant "Goes Above the World" to Make Epic TD Catch!

De ez nem volt elég, hogy a Cowboys megnyerje a mérkőzést, ugyanis hosszabbításban az Eagles 33-27-re győzött Jordan Matthews touchdownjával. A Dallas elég nagy gödörben van Tony Romo irányító nélkül, zsinórban negyedik mérkőzésüket vesztették el, és 2-6-os mérlegükkel a csoportjuk utolsó helyén állnak.

A Green Bay Packers a Carolina Panthernsél szaladt bele zsinórban második vereségébe, pedig miután a félidőben még húszpontos hátrányban voltak, a végén majdnem visszajöttek, ám Aaron Rodgers egy kulcsjátéknál hibázott a legvégén, és nem vette észre az endzone-ban tök üresen várakozó Randall Cobbot. Amikor ezt a meccs végén megmutatták neki egy tableten, akkor elég ideges lett. A Panthers 37-29-re nyert, és ezzel veretlen. 

Veretlen maradt a New England Patriots is, ők a Washington Redskinst intézték el nagyon simán, 27-10-re nyertek, és mivel a Cincinnati Bengals is nyert csütörtökön, így az NFL történetében először áll három csapat is 8-0-s mérleggel. 

Egy másik vereten, a Denver Broncos viszont az eddig szörnyű Indianapolis Colts otthonában bukott. Az indianapolisiak nemrég kirúgták offensive coordinatorukat Pep Hamiltont, most már Rob Chudzinski hívja a játékokat, és Andrew Luck sokkal magabiztosabban játszott, mint az eddigi meccsein, ráadásul interceptionök nélkül hozta le a meccset. Nem úgy, mint Peyton Manning, aki két újabb interceptionjével már tizenháromnál jár, ezzel neki van a legtöbb a ligában, eggyel előzi Luckot. Manning mindössze három yardra maradt el attól, hogy megdöntse Brett Favre rekordját passzolt yardokban, erre jövő hétig a Kansas City Chiefs elleni meccsig kell várnia. Ahogy a kezdőirányítóként nyert meccsekben sem sikerült megelőznie a legendás Favre-ot, mindketten 186-tal állnak. A Colts 27-24-re nyert.

Eredmények:

Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles 27–33

Indianapolis Colts–Denver Broncos 27–24

New England Patriots–Washington Redskins 27–10

Carolina Panthers–Green Bay Packers 37–29 

Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 31–10 

New Orleans Saints–Tennessee Titans 28–34

San Francisco 49ers–Atlanta Falcons 17–16

Buffalo Bills–Miami Dolphins 33–17

Pittsburgh Steelers–Oakland Raiders 38–35 

Minnesota Vikings–St. Louis Rams 21–18

New York Jets–Jacksonville Jaguars 28–23

Tampa Bay Buccaneers–New York Giants 18–32