Lehetetlen passzal sokkolt a harmadosztályú csapat

2015.11.10. 19:42

A 120 yardnál soha nem zárkózunk el egy jó trükkjáték elől, különösen a Kamuflázs rovatukban nem, de amit a St. Thomas Tommies művelt a hétvégén egy kétpontos kísérlet alatt, arra a szótárban sem találtunk megfelelő kifejezést.

Az egész úgy indult, mint egy fake mezőnygól, ami már alapból számtalan lehetőséget hordoz magában, a Tommiesnak ez viszont nem volt elég, így a a holder ahelyett, hogy átadta volna a rúgónak a labdát bármilyen módszerrel, olyat tett, amire senki nem gondolt volna.

Előbb eladott egy kamupasszt a rúgó felé, majd a célpontnak háttal, alulról indítva rakott spirált a labdába, hogy az az elkapó közelébe kerüljön.

Az egészben pedig nem is maga a terv a lenyűgöző, hanem az, hogy ebben szinte semmi tervezhető nincs. Hiába mondja a St. Thomas edzője, Glenn Caruso, hogy egész héten ezt gyakorolták, kizárt dolog, hogy valaki háttal pontosan tudjon passzolni így anélkül, hogy tudná, a védők egyáltalán ráharaptak-e a rúgó felé indított fake-re.

A St. Thomas őrült kétpontos kísérlete

A Tommies tökösségét emeli, hogy rögtön a meccs elején, 6-3-nál húzták meg ezt a Carleton College ellen. A St. Thomas végül 80-3-ra nyert, amivel amúgy megnyerték a harmadosztályú Minnesota Intercollegiate Athletic Conference-t, és Div. III.-as rájátszásban is biztosították a helyüket.

A hírek szerint amúgy nem ez volt az egyetlen trükkös megoldása a St. Thomasnak a CC ellen, úgyhogy nagy erőkkel vadásszuk a teljes videót, bár ennél jobbat csak akkor tudnának mutatni, ha az irányító a saját sisakjáról pattintva adna 70 yardos passzt valakinek.