Lábon lőheti magát egy egész főcsoport

2015.11.13. 16:09

Titkosan jó és nem titkosan jó meccsekkel folytatódik a november egyetemi fociőrület, és nem lövünk le nagy poént azzal, hogy most is vasárnap hajnalra sűrűsödik be igazán a program. Meccseket ajánlunk a 11. hétre. 

De előtte még a későn fekvők az éjjel megnézhetik, ahogy az egyre inkább magára találó USC hogyan páholja el a Coloradót hajnal háromtól. A Trojans zsinórban hármat nyert, most is benne van, hogy kéttouchdownyi lesz a különbség a javukra, figyeljük a futójátékos Ronald Jones II-t.

  • szombat 03.00: Colorado-USC

A szombat esti hatos sáv kellemes felvezető lesz a hajnali műsorhoz, ugyanis szomorkás csapatok igyekeznek majd túltenni magukat, hogy a playoff-bizottság hátat fordított nekik a múlt heti vereség után. A 15. TCU valószínűleg a Kansast gyalulja majd meg úgy harminc ponttal, miután múlt héten az Oklahoma State elég galád módon elbánt velük, de nem biztos, hogy a TD-gyáros Josh Doctson bevethető lesz. De ettől még ne legyen kétségünk: nagyon megverik a szörnyen rossz Kansast. A Michigan State egy erősen vitatható touchdownnal kapott ki a Nebraskától, most majd Connor Cook bepörög, a Maryland pedig szépen lemorzsolódik menet közben.

Ha ez unalomba fullad, meg lehet nézni, a bajnoki címvédő Ohio State-et, az Illinois nem lesz ellenfél.

  • 18.00: TCU-Kansas, Michigan State-Maryland, Illinois-Ohio State

Fél tíztől már egy fokkal komolyabb meccsek jönnek, még ha az Alabama másodikként rangsorolt, a Mississippi State pedig tizenhetedik. Tavaly a Bama 25-20-szal állította meg a veretlen Dak Prescottéket, és Dak Prescott még az idei szezonra is maradt, ráadásul az SEC egyik legjobb irányítója. Az Alabama a múlt héten bedarálta az LSU-t, Derrick Henry rátette kezét a Heisman-trófeára, a védelem pedig megmutatta, hogy mennyire bestiális. A meccs a Miss State-nél lesz, Dak Prescott remek játékos, a Bama pedig elég sokat kiadott magából a múlt héten, de egy TD-vel így is jobbak lesznek. És mi van ha kikapnak? Az őskáosz jöhet az SEC utolsó két hetében.

Dak Prescott
Dak Prescott

A Notre Dame már a negyedik helyen kiemelt, és várja, hogy kegyes legyen hozzá a playoff-bizottság a hátralévő hetekben. Saját kezükben van a sorsuk, csak hát ott lesz az alapszakasz végén egy elég izmos Stanford. De most még a Wake Forest jön, ami sima ügy. 

Jim Harbaugh Michiganje egymás után veszi az akadályokat, most egy közepesen nehéz jön nekik: idegenben az Indiana. A sokat kritizált  Jake Rudock egyre meggyőzőbb irányítóposzton, a csapat pedig izmosodhat tovább az év végi, Ohio State elleni leszámolásra.

  • 21.30: Mississippi State-Alabama, Wake Forest-Notre Dame,  Indiana-Michigan

Éjjel egytől egy kihagyhatatlan meccs az AAC-ből. De tényleg. Az Ole Miss-verő Memphis az ellenállhatatlan és még mindig veretlen Houston ellen, melynek támadójátéka előtt a memphisiek is meghajolnak majd, a Cougars meg menetel tovább.

Negyed kettőtől még még belefér a programba egy LSU-Arkansas is, ahol Leonard Fournette tehet valamicskét azért, hogy ismét helyzetbe kerüljön a Heisman-trófeáért indult versenyfutásban, és hát van is miért visszavágniuk a tavalyi 17-0 után. Az Arkansas-nál Brandon Allen egészen csodálatos idényt produkál, a konferencia egyik legjobban passzoló irányítója lett, de ez sem lesz elég a Tigers otthonában valószínűleg.

  • 01.00: Houston-Memphis, LSU-Arkansas, Baylor-Oklahoma

Na aztán kettőtől a Big 12-ben eldől, hogy a TCU-hoz hasonlóan a Baylor is elássa-e magát, ugyanis az egyvereséges, de mostanság elég meggyőző Oklahomát fogadják. Ami félelmetes az Oklahomában, hogy az elmúlt négy meccsen 58 pontot átlagoltak, hol van már a Texas elleni égés? Sőt, ha bedarálják a Baylort, a TCU-t és az Oklahoma State-et is novemberben, akkor elég nehéz lenne őket kihagyni a playoffból, de ehhez emberfeletti kell a hátralévő hetekben. A Baylornál az újonc Jarrett Stidham zseniálisan mutatkozott be múlt héten: szép passzokat osztogatott, egyáltalán nem látszott rajta, hogy tavaly még a középiskolás bajnokságban dobált, úgyhogy nyertek. De a Kansas State megmutatta, ha valaki lelassítja a Baylor játékát, akkor lehetnek gondjaik. A Baylornak ez lesz idén az eddigi legkomolyabb meccs, már ez is ok arra, hogy nézni kell, Corey Coleman pedig odateheti magát a Heismanért néhány újabb TD-elkapással.

Corey Coleman
Corey Coleman

A szezon eleji rémálmot egyre inkább maga mögött hagyó Oregon a hetedik Stanfordhoz ugrik be egy meccsre, és bár a Ducks támadójátéka kezd összeállni, de a Stanfordnak muszáj nyernie, és ha nem is nagy különbséggel, de meg fogja ezt tenni. Miért? Mert Christian McCaffrey. 

És ha ez sem elég, akkor ott van már az ötödik helyen ólálkodó veretlen Iowa meccse a Minnesota ellen. Nem lövünk le nagy poént azzal, ha azt tippeljük, valószínűleg ezután is veretlenek maradnak. 

  • 02.00: Baylor-Oklahoma, Stanford-Oregon, Iowa-Minnesota