Rémálom lett Manning rekorddöntéséből

2015.11.16. 11:23

Továbbra is veretlen az NFL-ben a New England Patriots, miután egy meccsvégi mezőnygóllal nyertek a New York Giantsnél. A Denver Broncosnál Peyton Manning megdöntötte Brett Favre nagy rekordját, de aligha akar majd erre a mérkőzésre emlékezni. 

A 39 éves Manningnek a meccs előtt mindössze három yard hiányzott, hogy megdöntse Favre 71 838 yardos rekordját, és ez a három yard az első negyedben össze is jött, miután a futójátékos Ronnie Hillman kapott tőle egy labdát.

De ettől függetlenül egy rémálom volt a mérkőzés a veterán irányítónak, mert

  • az első passzából interception lett 
  • az első félidőben összesen háromszor adta el a labdát, a harmadik negyedben, amikor negyedjére is eladta a labdát, leültették
  • 20 passzkísérletéből mindössze 5 talált célba, 35 passzolt yarddal zárt
  • két fumble-je is volt, kétszer sackelték
  • 0,0-s passer ratinggel zárt

Manning tehát élete legrosszabb teljesítményével döntött meg egy legendás rekordot, a Broncos pedig simán kikapott 29-13-ra. A vereség után Gary Kubiak edző sajnálkozott egy sort irányítója katasztrofális produkciója miatt, azt mondta, hogy az ő hibája az egész, mert nem lett volna szabad a csapatba raknia. 

Peyton Manning Throwing a Pick Party for the Chiefs! |

A quarterback egészen péntekig nem edzett bordasérülése miatt, ezt nem nevezte túl optimálisnak, de szeretne a pályán lenni a Chicago elleni meccsen a hétvégén, és bár a sérülések szerepet játszhattak pocsék teljesítményében, nem akarta erre fogni. Kubiakon nem fog múlni a dolog, mert bár beküldte Brock Osweilert a szenvedő Manning helyére, de leszögezte, továbbra is a veteránnal számolnak a kezdőben. 

Manningnek 9 touchdown-passza mellett 17 interceptionje van, a legtöbb az egész NFL-ben. 

Nagy meccset játszott egymással a veretlen New England Patriots és a New York Giants. Tom Bradyéknek volt miért visszavágniuk a Giantsnek, hiszen két Super Bowlt is vesztettek velük szemben. A veretlenség megmaradt, de nem jött könnyen: egy másodperccel a vége előtt szerezték meg a győzelmet érő mezőnygólt a New York-iak ellen. Az órán még maradt egyetlen másodperc ezután, és bár a giantsesek megpróbáltak hátrafelé passzolgatásokkal előrejutni, de nem sikerült. A Patriots 27-26-ra nyert, ez volt a kilencedik győzelmük idén. 

Eredmények:

Green Bay Packers-Detroit Lions 16-18

Tampa Bay Buccaneers-Dallas Cowboys 10-6

Tennessee Titans-Carolina Panthers 10-27

St. Louis Rams-Chicago Bears 13-37

Washington Redskins-New Orleans Saints 47-14

Philadelphia Eagles-Miami Dolphins 19-20

Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 30-9

Baltimore Ravens-Jacksonville Jaguars 20-22

Oakland Raiders-Minnesota Vikings 14-30

New York Giants-New England Patriots 26-27

Denver Broncos-Kansas City Chiefs 13-29

Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 32-39