157 kiló: ekkora játékos még nem szerzett NFL-touchdownt eddig

2015.11.23. 11:01

A Kansas City Chiefsben játszó Dontari Poe védőként írt történelmet a csapat támadósorában, amikor TD-t szerzett egy futásból a San Diego Chargers ellen, ilyen nehéz játékos ugyanis még sosem szerzett korábban touchdownt az NFL-ben. Manning csillaga leáldozóban Denverben, a Ravens az újabb sérülései miatt teljesen elszállhat, és persze a bírók is hozták a kötelező hülyeséget: ez volt a 11. fordulóban.

A nap látványossága mindenképpen Dontari Poe egyyardos futása volt: a 157 kilós védőfalember negyedik kísérletre tört át a Chargers játékosain és a gólvonalon, ráadásul mindezt még 0-0-s állásnál, az első negyed végén tette, ami jól mutatta, hogy a Chiefs nem aprózza el a dolgokat. Poe futásánál külön lenyűgöző volt, ahogy az utolsó centiken elrugaszkodott, hogy átugorjon az előtte halomba tornyosuló emberek fölött - ilyen sebességet és mozgékonyságot ritkán látni ekkora embertől. Cserébe nyert is a Chiefs, méghozzá 33-3-ra.

Poe előtt a védőlegenda, a Refridgerator (hűtő) becenévre hallgató William Perry tartotta a csúcsot, aki 152 kilósan szerzett touchdownt.

Nem Poe volt az egyetlen védő, aki a támadók között próbálkozott a hétvégén, a Houston Texans régi jó szokásához híven berakta az offense-be J.J. Wattot, de T.J. Yates nem tudta a kezébe dobni a labdát. A Houston ennek ellenére nyert a Jets ellen 24-17-re.

A 10 meccs után még mindig veretlen Carolina Panthersben Cam Newton öt touchdownt passzolt (akárcsak az újonc Jameis Winston a Tampa Bayben a Philadelphia ellen), viszont lehetett volna egy pick-sixe is az irányítónak, ha a bírók nem segítik ki. Chris Culliver egy remek ütközéssel Greg Olsen kezéből verte ki a labdát, majd azt azonnal elkapva touchdownt szerzett, a bírók szerint viszont sisakkal ütközött, így visszavonták a pontszerzést.

A Baltimore Ravens viszont még ennél is rosszabbul járt: az irányítójuk, Joe Flacco térdszalag-szakadást szenvedett és a teljes szezont ki kell hagynia, míg előtte valamivel a futó Justin Forsett jobb keze tört el, így rá is kihagyás vár. Az ellenfélnél, a St. Louis Ramsnél is volt gond a sérülésekkel: a kezdőcsapatba frissen berakott irányító, Case Keenum látható agyrázkódással maradt a pályán, ő is adta el a labdát döntő helyzetben, amivel végül kikapott a Rams.

Szintén friss irányítót avatott a Denver Broncos, Brock Osweiler ugyanis először kezdett karrierje során 57 meccs várás után, és egyből győzelemmel indított a Chicago Bears ellen Peyton Manninget pótolva, úgyhogy könnyen lehet, hogy ha fel is épül a veterán irányító, nem kapja vissza a kezdő helyét, ha Osweiler lendületbe jön addigra.

    Eredmények:

Detroit Lions-Oakland Raiders 18-13

Atlanta Falcons-Indianapolis Colts 21-24

Houston Texans-New York Jets 24-17

Philadelphia Eagles-Tampa Bay Buccaneers 17-45

Chicago Bears-Denver Broncos 15-17

Baltimore Ravens-St. Louis Rams 16-13

Miami Dolphins-Dallas Cowboys 14-24

Carolina Panthers-Washington Redskins 44-16

San Diego Chargers-Kansas City Chiefs 3-33

Seattle Seahawks-San Francisco 49ers 29-13

Minnesota Vikings-Green Bay Packers 13-30

Arizona Cardinals-Cincinnati Bengals 34-31