Frászt kapott a gurulós passztól a Packers-irányító

2015.11.27. 09:22

Három meccset rendeztek hálaadás napján az NFL-ben: a Detroit Lions nagyon megverte a Philadelphia Eaglest, a Carolina Panthers veretlen maradt a Dallas Cowboys ellen, míg a Green Bay Packers a Chicago Bearstől kapott ki. 

Kezdjük az utóbbival, ahol Aaron Rodgers kénytelen volt elereszteni egy hangos bassza meget a harmadik negyedben, amikor egy snap után gurulva érkezett hozzá a labda, úgyhogy hátra kellett sprintelnie érte, hogy felkapja. Sikerült, de elég komoly yardveszteséget szedtek össze ezzel. 

A Bears már akkor vezetett 14-13-ra, és az utolsó negyedben még növelték az előnyt egy mezőnygóllal, úgyhogy 17-13-ra nyertek a chicagóiak, elsősorban a védelmüknek köszönhetik, hogy meglett a győzelem. A Packers gödörben van, legutóbbi öt meccsükből négyet elvesztettek, csak a Minnesota Vikingsot tudták megverni mostanában. Aaron Rodgers maximum annyival vigasztalódhat, hogy az NFL történetében a leggyorsabban érte el a 250 TD-passzt.

Nála sokkal rosszabb napja volt a Dallas Cowboys-irányító Tony Romónak, aki az első negyedben háromszor adta el a labdát, ebből kettőt touchdownra hordtak vissza az ellenfél védői. A három interceptionből kettőt a hatalmas formában játszó linebacker, Luke Kuechly szedett le. 

Romót később Matt Cassell váltotta, de csodát már ő sem tudott csinálni, a vége sima 33-14-es Panthers-győzelem lett. A dallasiaknak ez volt a nyolcadik vereségük idén, a rájátszás jó eséllyel elúszott, ráadásul Tony Romo kulcscsontjával megint baj van, az is lehet, hogy vége az idényének. A Panthers viszont tizenegyedik győzelmét szerezte, még ötöt kellene lehozni a veretlen alapszakaszhoz. 

A Detroit Lions feltörölte a padlót a pocsék Philadelphia Eaglesszel, melynek támadójátéka gyakorlatilag nem létezett, a Lionsnál Matthew Stafford irányító 5 touchdown-passzt osztott ki, ebből hármat Calvin Johnson elkapónak, a vége 45-14-es detroiti győzelem lett. 

Eredmények:

Detroit Lions-Philadelphia Eagles 45-14  

Dallas Cowboys-Carolina Panthers 14-33

Green Bay Packers-Chicago Bears 13-17