Ekkora dráma még nem volt idén az NFL-ben

2015.12.01. 08:14

Soha életemben nem láttam még ilyet - mondta az NFL hétfő esti meccsét megnyerő Baltimore Ravens edzője, John Harbaugh kollégájának a pálya közepén, miután csapata egészen drámai módon gyűrte le a Cleveland Brownst, és nyert 33-27-re. 

A csapatok 27-27-re álltak, a legvégén a clevelandiek vezethettek még egy támadást, a második számú irányító Austin Davis volt fent a pályán, miután Josh McCown már megint megsérült, Johnny Manzielt pedig harmadik számúnak fokozták le.

A végén már alig maradt idejük, mert Davisnek kommunikációs gondjai voltak, ráadásul egy futójátékkal yardokat is vesztettek, úgyhogy nem volt más választás, 51 yardról megpróbáltak győztes mezőnygólt rúgatni Travis Coonsszal, aki idén egyszer sem rontott még. Csakhogy most a lehető legszerencsétlenebbül sült el a dolog.

Coons rúgásába ugyanis bele tudott piszkálni az élete első NFL-es meccsét játszó Brent Urban, a lepattanót pedig felszedte egy másik ravenses Will Hill. Hill megiramodott, kapott néhány blokkot, és egészen az endzone-ig robogott a labdával, ezzel megnyerte a csapatának a meccset. A legtöbb brownsos alig akarta elhinni, hogy mi történt. 

A totál valószínűtlen befejezés után a Ravens-edző John Harbaugh azt mondta, az egyik legőrültebb és legizgalmasabb meccset láthatták a nézők, míg kollégája, Mike Pettine arról beszélt, hogy elég nehéz megemészteni a történteket. 

Ha nem is ugyanez a szituáció, de Harbaugh testvére, az egyetemi bajnokságban dolgozó Jim hasonló módon járt pórul néhány héttel ezelőtt. Csapata, a Michigan vezetett másodpercekkel a vége előtt az állami rivális Michigan State ellen, csak el kellett volna puntolni a labdát, de elrontották a puntot, az ellenfél megszerezte a labdát, és győztes touchdownra vitte vissza. 

A Ravens a mostani győzelmével 4-7-es mérleggel áll, a Browns 2-9-cel. A baltimore-iak mostanság nagyon ráéreztek a hasonló megmozdulásokra, zsinórban az ötödik meccsükön blokkoltak mezőnygólt vagy puntot.