Elképesztő befejezés: 60 yardos bombával nyert a Packers

2015.12.04. 08:55

Szenzációs befejezése volt a péntek hajnali Detroit Lions-Green Bay Packers-meccsnek az NFL-ben: a legvégén kétpontos előnyben volt a Lions, és a vendégeknek már csak egyetlen játékra maradt idejük, úgyhogy jött a hail mary. 

Úgy indult az egész, hogy a vendégek elkezdtek hátrafelé passzolgatni a meccs végén, de az irányító Aaron Rodgers ellen elkövetett erősen vitatható facemask-büntetés miatt még megkapták a lehetőséget egyetlen játékra. Pedig már lepergett az óra, de mivel védőszabálytalansággal nem lehet befejezni egy meccset, így jöhettek még egyszer. 

Elindult az akció, Rodgers megpróbált időt adni az elkapóinak, hogy felérjenek, aztán eleresztett egy bombát a saját a térfeléről. A labdáért többen is ugrottak, és ott volt a 193 centis tight end, Richard Rodgers is, akinek sikerült a védők elől lehalásznia a labdát, és a touchdownnal megnyernie a mérkőzést. 

60 yardos bomba

Elképesztő befejezés volt, a packersösök tomboltak, a 61 yardos passzt eleresztő Aaron Rodgers a győzelem után azt nyilatkozta, hogy akkora extázisban volt, hogy totál kiesett neki, mi történt a végén, és hogy ez a legnagyobb meccse a Super Bowlja óta. 

A labdát leszedő Richard Rodgers elkapásáról készült képen ezen csak igazán, hogy milyen magasra ment fel, és mennyire üresen maradt. 

A Lions-edző Jim Caldwell a meccs után bevallotta, hogy ők arra készültek, a Packers majd ismét elkezd hátrafelé passzokkal operálni, és így próbálnak meg eljutni az endzone-ig, ezért is maradhatott üresen a labdát elkapó Richard Rodgers. Az alábbi videón lehet lekövetni, az irányító hogyan próbál időt csinálni az elkapóinak, hogy felérjenek az endzone-ba. 

Elképesztő befejezés

Sokáig fognak még vitatkozni arról, hogy a facemask-büntetés a Lions ellen, ami az egész játékot előkészítette jogos volt-e vagy sem, a felvételek alapján nem igazán tűnt úgy, hogy a megmozdulás szabálytalan volt. Ugyanakkor a játékvezetők munkáját irányító Dean Blandino a meccs után azt írta twitterén, hogy meccshelyzetben szinte minden esetben bedobják a zászlót. Mindenesetre a Packers a szezon legőrültebb befejezésével 27-23-ra nyert úgy, hogy húszpontos hátrányból jött vissza.