Akiknél családi hagyomány az őrült befejezés

2015.12.04. 18:54

Egészen hihetetlen lett a hajnali Green Bay Packers-Detroit Lions befejezése, amin a tight end Richard Rodgers nagyjából hat védő között húzta le touchdownra Aaron Rodgers 60 yardos passzát. Az apja 32 éve viszont még hihetetlenebb játék részese volt.

920x920
Fotó: Wikimedia Commons

A 2014-ben a harmadik körben drafolt játékos tavaly ugyan még csak csere volt többnyire, idén viszont már alapember a csapatban, még ha nem is számít kulcsjátékosnak. A csütörtöki viszont élete meccse volt: 146 yardot szerzett 8 elkapással, amiből a végén jött a hihetetlen 61 yardos elkapás – ezzel a teljesítménnyel feleannyi yardot szerzett, mint az idei szezonban eddig összesen, a mostani ráadásul már a hatodik TD-ja volt.

Rodgersék családjában a hasonlóan őrült meccsbefejezések nem újdonságok, az apja, akit szintén Richard Rodgersnek hívnak, része volt az amerikaifutball-történelem valaha volt egyik legszürreálisabb játékának, amit azóta csak The Play-ként (A Játék) emlegetnek.

A kérdéses játék 1982. november 20-án, 4 másodperccel a Stanford Cardinal-California Golden Bears egyetemi meccs lefújása előtt indult – mindkét Rodgers a Californiára járt egyetemre egyébként.

A California 20-19-es hátrányban fogadta a kirúgást, majd az ilyenkor várható módon őrült hátrapasszolgatásba kezdett, hogy esetleg legyen esélye átjátszani a Stanford védelmét- csakhogy nekik be is jött, ráadásul úgy, hogy a nagy zűrzavarban 11 helyett csak 10 játékossal állt fel a Golden Bears.

A visszahordók ötször passzoltak oldalra – ebből kétszer is Richard Rodgers kapta a labdát –, majd 55 yard megtétele után megszerezték a győztes touchdownt. Eközben viszont két vitatott megmozdulásuk is volt: egyrészt Dwight Garner meglehetősen furcsán szabadult meg a labdától aközben, hogy öt védő vitte a földre, mert ha már földet ért a térde, akkor ott vége kellett volna legyen a meccsnek. A visszahordás viszont ment tovább, így nem sokkal később Mariet Ford el is jutott a 27 yardig, de nem maradt előtte hely, így vakon eldobta a labdát a válla fölött – azt a visszahordást elsőként elkapó Kevin Moen szerezte meg, de csak a 25-ös yardvonal fölött, vagyis hiába volt Ford mozdulata visszafelé, a labda előre haladt, ez tehát mindenképpen szabálytalan átadás volt.

1982 Stanford-Cal, The Play

Ennek ellenére Moen megfutotta a TD-t, de már a Stanford zenekarán áttörve, a rezesbanda ugyanis azt hitte, hogy másodpercekkel korábban Garner térde földet ért, és vége a meccsnek, így berohantak ünnepelni. Moen a játék legvégén egy trombitást el is gázolt.