87 yardos futott touchdownnal sokkolt az újonc irányító

2015.12.07. 09:32

Talán az idény legőrültebb fordulóján vagyunk túl, lényegében minden volt benne, és még felsorolni is nehéz, mennyi minden történt. A Tennessee Titans egy egyetemi meccsel felérő pontzuhatagot rendezett a Jacksonville Jaguarsszal, amin Marcus Mariota egy 87 yardos futott touchdownnal villant. A New Orleans Saints történelmi tettet hajtott végre, övék lett ugyanis az első blokkolt extra pontból visszavitt kétpontos pontszerzés, míg a New England Patriots egészen elképesztő összeomlást mutatott be.

9 kihagyott PAT - egész tavaly 8 összesen

A nap jelenete mindenképp az újonc irányítóé, Marcus Mariotáé volt, aki alaposan kivette a részét a Jacksonville Jaguars elleni őrületben. A 81 pontot hozó meccsen a Tennessee Titans irányítója, aki már az egyetemi bajnokságban az Oregon Ducks csapatában is többször megmutatta, hogy a futásaitól is tartani kell, egy 87 yardos touchdownt futott a Jaguars védői között. Mariota ezzel viszont nem állított be csúcsot, csak a harmadik leghosszabb futás volt ez egy irányítótól az NFL-ben Terrelle Pryor 93 yardos és Colin Kaepernick 90 yardos akciói mögött.

Eredmények

Houston Texans-Buffalo Bills 21-30

San Francisco 49ers-Chicago Bears 26-20 h.u.

Cincinnati Bengals-Cleveland Browns 37-3

Baltimore Ravens-Miami Dolphins 13-15

Seattle Seahawks-Minnesota Vikings 38-7

New York Jets-New York Giants 23-20 h.u.

Arizona Cardinals-St. Louis Rams 27-3

Atlanta Falcons-Tampa Bay Buccaneers 19-23

Jacksonville Jaguars-Tennessee Titans 39-42

Kansas City Chiefs-Oakland Raiders 34-20

Denver Broncos-San Diego Chargers 17-3

Philadelphia Eagles-New England Patriots 35-28

Carolina Panthers-New Orleans Saints 41-38

Indianapolis Colts-Pittsburgh Steelers 10-45

Marcus Mariota 87 yardos futott touchdownja

Mariota egyébként az első NFL-játékos lett, akinek egy meccsen összejött legalább 250 passzolt yard, 100 futott yard ls három passzolt touchdown - nem véletlen, hogy a Titans végül ha nagy küzdelem árán is, de nyert 42-39-re.

Mariotának a nagy TD-vel elmaradt a történelmi pillanat, a New Orleans Saintsnek viszont sikerült ez, még ha nem is touchdownból. Stephone Anthony ugyanis a liga történetében először szerzett két pontot egy blokkolt extra kísérlet után - erre az idei szabálymódosítások miatt lett lehetőség, de egészen a 13. hétig kellett arra várni, hogy ez megtörténjen. Ennek ellenére a Saints kikapott attól a Carolina Pantherstől, amely már biztosan ott van a rájátszásban.

Stephone Anthony történelmi blokkolt extrából szerzett pontja

A New England Patriots viszont nagyon visszaesett, pedig két hete még ők is veretlenek voltak a Carolinához hasonlóan. Sőt, Tom Bradyék sorban másodszor kaptak ki, igaz, a mostani sokkal rosszabbra sikerült, mint a Denver Broncos elleni, még ha most is előnyről zuhantak össze. A Patriots a második negyedben még 14-0-ra vezetett, innen viszont sorban öt touchdownt engedtek az Eaglesnek - egy blokkolt puntból, majd egy 100 yardos interception returnből, majd egy punt visszahordásból volt eredményes a vendég Philadelphia, igaz, a sort két offense-ből elért TD nyitotta és zárta. Eközben a Patriotsnak minden trükköt elő kellett kapnia, Tom Bradynek például elkapóként is villannia kellett, ami karrierje második elkapását hozta.

Tom Brady 36 yardos elkapása egy trükkös játék után

Amikor még vezetett a Patriots, más trükkös dolgokkal is próbálkoztak: Bill Belichickék a egyetemi bajnokságban nemrég többször is bevetett drop kickből elvégzett kezdőrúgással próbálkoztak a korábbi amerikai válogatott rögbis Nate Ebnerrel, de a dolog nem lepte meg az Eaglest, sőt, ez indította el a nagy feltámadásukat.

A Patriots trükkös kirúgása

A vasárnap esti meccsen a Pittsburgh Steelers állította meg a gyenge kezdés után belendülő Indianapolis Coltsot: a Steelers 45-10-re nyert, Antonio Brown két elkapott és egy visszahordott TD-vel segítette csapatát, utóbbi után pedig egy elég szokatlan ünneplési formát választott, hiszen egyből nekirohant a kaput tartó vasnak.

Antonio Brown elképesztő volt a Colts ellen

A forduló érdekessége, hogy eddig összesen 9 extra pontot hagytak ki a csapatok, ami azt mutatja, hogy az új szabály, miszerint messzebbről kell elvégezni a rúgásokat, valóban számít, tavaly ugyanis az egész idényben 8 ilyen rontott kísérlet volt.