Az NFL-es Beckham megint megcsinálta: újabb szenzációs elkapás

2015.12.15. 09:45

Már megint pazar meccse volt Odell Beckham Jr.-nak: a New York Giants sztárelkapója a Miami Dolphins ellen villogott, volt két touchdownja és 166 elkapott yardja. 

Pedig úgy lépett pályára, hogy egész héten egy gyomorvírussal küzdött, és a meccs alatt is ki kellett állnia egy időre, mert nem volt jól. Aztán a harmadik negyedben Miami-vezetésnél leszedte Eli Manning passzát az endzone-ban, de a bírók elsőre úgy látták, hogy nem sikerült a pályán belül megcsinálnia az elkapást. Beckham érezte, hogy minden rendben volt, és egyből felpattant, hogy a játékvezetőket győzködje.

A bírók visszanézték, és helyesen megváltoztatták a korábbi döntésüket, mivel végig birtokolta a labdát, a bal lába biztos bent volt, miközben a jobb lábát még a vonal előtt húzza végig a gyepen, mielőtt kizuhan a pályáról. A pylon-kamerán látszik igazán jól, hogy milyen klassz volt Beckham mozdulata (a videón a 30. másodperctől jön az elkapás). 

Odell Beckham Jr. vs Miami

De itt még nem volt vége, mert a következő negyedben a Dolphins-védelem egyszerűen megfeledkezett a liga egyik legjobb elkapójáról, úgyhogy Eli Manning passza után Beckham zavartalanul csinált egy 84 yardos touchdownt. Ezzel nagyjából el is dőlt a meccs, mert a Giants innen már kézben tartotta a dolgokat, és 31-24-re nyert. A csapatnak három vereség után sikerült győznie, és továbbra is harcban van a rájátszásért, ami a Dolphinsról már nem mondható el.  

A Giants-sztárelkapó 1320 elkapott yardnál jár ebben a szezonban, ezzel a harmadik helyen áll a ligában, és tavalyi 1305 teljesítményét három meccsel az alapszakasz vége előtt lepipálta már. Arról nem is beszélve, hogy idén nem ez az első emlékezetes megmozdulása. 

Nem csak Beckham volt nagy, hanem az irányító Eli Manning is, aki szinte hiba nélkül játszott. 31 passzából 27 volt jó, összesen 337 passzolt yarddal zárt, volt négy touchdown-passza, és interception nélkül hozta le a meccset.