Röhej, amit a Cowboys-irányítók műveltek a pályán

2015.12.20. 10:35

A New York Jets nyerte az NFL szombati esti meccsét a Dallas Cowboys ellen, azonban ezért a legtöbbet a dallasi irányítók tették, akik időnként vállalhatatlan dolgokat műveltek a pályán. 

A kezdő Matt Casselt már a meccs elején összehozott egy utánozhatatlan interceptiont: nemcsak leszedte a passzát a jetses Darrelle Revis, hanem a bírók még zászlót is dobtak a passzra intentional grounding miatt, mert egy olyan területre vágta be a labdát kétségbeesésében, ahol csapattársa nem kaphatta volna.

Az egyedülálló megmozdulás után nem sokkal a Cowboysnál úgy döntöttek, hogy Casselből elég is volt ennyi mára, és pályára küldték Kellen Moore-t, akinek ez volt az első éles meccse az NFL-ben.

Már második passzából rögtön dobott egy interceptiont, és később ugyan sikerült valamelyest felvennie a ritmust, még egy touchdown-passzt is adott, ám a végéig három interceptiönt jegyzett, a legutolsó el is döntötte a meccset. Addig besikerült néhány értelmezhetetlen passz is, az egyikkel például a kispadon ülő csapattársát lepte meg. 

A Jets 19-16-ra nyert, de ők sem voltak különösebben jók, Ryan Fitzpatrick irányítónak nem ment a játék, ő is eladta a labdát egyszer, míg a rúgójuk két mezőnygól-kísérletet is kihagyott.

A Cowboys 4-10-zel áll az idén, a rájátszás már elúszott, és az irányítóhelyzetük egész idényben hektikus volt. Tony Romo kétszer is lesérült, a másodikat talán annak is köszönheti, hogy erőltették a visszatérését, bár a helyettesei teljesítményét látva ez sem annyira meglepő.

Próbálkoztak Brandon Weedennel, de őt azóta már el is küldték. Jött Cassel, ő sosem volt igazán megbízható, most az első negyedben leültették, a helyette pályára küldött Kellen Moore pedig nem igazán tűnik NFL-kaliberű játékosnak egyelőre.