Kurvázáson kapták az erkölcsi díjas játékost a Super Bowl előtt

2016.01.06. 19:53

Hatalmas botrány robbant ki a Super Bowl XXIII előtti éjszaka az Atlanta Falcons egyik védőjátékosa miatt, a szombat délelőtt erkölcsi elismeréssel jutalmazott Eugene Robinsont ugyanis órákkal később kurvázásért vitték be egy miami rendőrkapitányságra. Aztán a döntőn is rendesen beégette magát. Folytatjuk a Super Bowl 50-et felvezető sorozatunkat.

Kevés akkora ciki van a Super Bowlok történetében, mint amit Eugene Robinson hozott össze, hiszen a Falcons védője, akit minden csapattársa igazi vezérnek és példaképnek tartott, a meccs előtti szombaton átvette az erkölcsi példát mutató játékosoknak járó Bart Starr-díjat, majd még aznap este a rendőrségen kötött ki, miután 40 dollárt ajánlott egy magát prostituáltnak kiadó álruhás rendőrnek orális szexért cserébe.

Super Bowl XXXIII

1999. január 31.

Denver Broncos-Atlanta Falcons 34-19

MVP: John Elway, irányító, Broncos

Helyszín: Pro Player Stadium, Miami, Florida

Nézőszám: 74 803

Tévés nézőszám: 83,7 millió (Fox)

30 másodperc reklám ára: 1,6 millió dollár

Robinsont a Falcons egyik vezetője gyorsan kihozta az örsről óvadék ellenében, addigra viszont már kitört a botrány.

A csapat vezetőedzője, Dan Reeves épp végzett a fogmosással, amikor csörgött a hotelszobájában a telefon a rossz hírrel, majd a csapaton belül is hamar elterjedt, hogy mi is történt. A szállodában fel-alá mászkáltak a Falcons-játékosok, akiknek a nagy része az edzőkhöz hasonlóan nem sokat aludt az éjjel. „Sosem derül ki, hogy egészen pontosan milyen károkat okozott az az este, de biztos, hogy másnap zavarodott volt emiatt a csapat” – összegzett a döntő után Reeves.

Az ellenfél Denver Broncos csak másnap reggel, vagyis a Super Bowl napján értesült, hogy mi is történt. Az irányító John Elway és a falember Mark Schlereth reggeli közben, egy biztánsági őrtől hallotta a történetet. „Nem tagadom, már akkor azt gondoltam, hogy megnyertük a meccset” – vélte Schlereth, aki azt is hozzátette, hogy direkt Robinsonra játszottak, mert tudták, hogy ha pályán is lesz, mentálisan semmiképp nem lesz rendben.

És nem is volt, Robinson két hosszú játékot is elengedett, az egyikből Rod Smith egy 80 yardos touchdownt szerzett, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Broncos a 34-19-es győzelmével megvédje a címét.

Robinsonnak a szombati akciójával sikerült kicsit elhomályosítania John Elway búcsúját is – az ötödik Super Bowljában játszó és egyben másodikat nyerő irányító 38 évesen a legidősebb Super Bowl MVP lett. A döntő után bő három hónappal vissza is vonult.