Elege lett, kikészült az NFL egyik legjobb elkapója?

2016.01.07. 17:16

Szerda este az utóbbi tíz év legmeghatározóbb NFL-es elkapója, Calvin Johnson egy elég sejtelmes közleményt adott ki, amiben arról volt szó, hogy most, az alapszakasz végeztével el kell gondolkodnia arról, hogyan folytatja pályafutását. 

Már ha folytatja. Ugyanis beindult a spekuláció, hogy a harmincéves elkapó komolyan gondolkozik azon, hogy befejezi, mert nem akarja teljesen leamortizálni magát. 

Sok játékoshoz hasonlóan, én is elérkeztem pályafutásomnak ahhoz a szakaszához, hogy mérlegelnem kell a lehetőségeket. Hamarosan meghozom a döntésemet.

- pontosan így szólt a közlemény, amire a Detroit Lions egy nyugtázó választ adott, elfogadják, hogy alaposan meg kell gondolnia, hogyan akarja folytatni. 

Kövessen minket Facebookon is!  

 

Az ESPN forrása szerint Johnson a közelmúltban a családjának beszélt arról, hogy nem biztos a folytatásban. Csapattársa, Corey Fuller azt mondta, a döntés csak és kizárólag Megatron becenevű játékosra és a családjára tartozik. De úgy véli, hogy Johnson elég sok mindenen ment már keresztül az elmúlt években, szóval a teste sem a régi, és nyilván gondolni akar a jövőjére, hogy majd a gyerekei mellett tudjon lenni. 

Egy helyi lap abba is bele akarta látni a visszavonulását, hogy az alapszakasz utolsó meccsein inkább eltette magának a labdákat a touchdownjai után. Az tény, hogy idén többször látható volt rajta, hogy a szezon mentálisan is kimerítette, sokan be is tudták az idény utáni kimerültségnek a közleményét, ugyanakkor a csapattársai nem olyannak ismerik, aki csak úgy a levegőbe beszélne ilyen komoly döntésekről. 

A legérdekesebb, amit egy hozzá közel álló, de névtelenül nyilatkozó csapattársa mondott. Szerinte már többször feljött a téma, és Johnson teste szanaszét ment az évek során, úgyhogy jogosan érezheti úgy, hogy eljött az ideje a búcsúnak: megkereste a maga pénzét, megcsinálta a rekordjait. Az idei volt a nyolcadik idénye ezer elkapott yard fölött, viszont csak kétszer volt száz yard fölötti meccse. Pályája legjobbja a 2012-es rekordot jelentő 1964 yardos idény, ennél jobbat még senki nem csinált az NFL-ben. 

A pénzzel kapcsolatban amúgy hozzá kell tenni, hogy az elkapónak 2019-ig van érvényes szerződése a Lionsszal. A bónuszából elvileg vissza kellene fizetnie valamennyit a Lionsnak, ha végleg kiszáll a buliból, csapata meg a fizetési keret miatt járna jól.  

Persze ez az egész lehet, hogy csak taktikázás a játékos részéről, mivel a Lionsnak nem igazán megy mostanában, most sem jutottak be a rájátszásba, és nem is olyan jók a kilátások. Úgyhogy egy ilyen manőverrel még más csapatok érdeklődését is felkeltheti.  

Megatronhoz hasonlóan egyébként egy másik Lions-ikon, Barry Sanders is úgy fejezte be, hogy maradt még a tankban, de 31 évesen úgy érezte, neki ennyi épp elég volt.  Akkor egy 1491 yardos szezon után volt éppen, és kettővel a 2053 yardos legjobbja után. 

A maradandó sérülések kockázata miatt az utóbbi időben egyre több NFL-es dönt úgy, hogy a fizikai leépülés helyett inkább befejezi. Chris Borland mindössze egyetlen idény után vonult vissza,  Jake Locker huszonhat évesen.