Nincs jobb trollkodás, mint Super Bowl alatt visszavonulni

2016.02.08. 12:49

Javában ment az ötvenedik Super Bowl hétfő hajnalban, amikor az NFL egyik legnépszerűbb figurája, Marshawn Lynch úgy döntött, hogy itt az ideje véget vetni a visszavonulásáról hónapok óta keringő szóbeszédeknek. 

Néhány hete már a Seattle Seahawks vezetősége is arról beszélt, hogy sztárjuk inkább a visszavonulás felé hajlik, úgyhogy amikor Lynch a Super Bowl utolsó negyede alatt az alábbi képet töltötte fel twitterére, már egyértelmű lett mindenkinek, hogyan döntött:

A csapattársai egyből kapcsoltak, hogy miről van szó, valószínűleg egy ideje már számítottak is a hírre, majd a csapat is megerősítette Lynch visszavonulásának hírét.

Kövesse a 120 yardot Facebookon!

Kicsit korainak tűnhet, hogy 29 évesen befejezi, de az utóbbi időben egyre többet bajlódott sérüléssel, a háta sem volt rendben, és a futójátékos amúgy is az a pozíció, ahonnan  a leggyorsabban kopnak ki az emberek, pláne, ha valaki olyan vehemenciával játszik, mint Lynch.

Pályafutása egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor a 2011-es rájátszásban a New Orleans elleni meccsen úgy futott 67 yardot, és szerzett touchdownt, hogy közben a fél vendégcsapaton átpofozta, passzírozta magát. A Seahawks-szurkolók annyira őrjöngtek a stadionban, hogy a környékén földmozgást érzékeltek a közeli mérőállomás műszerei.

Marshawn Lynch's Beast Run

A futás Beastquake néven lett ismert, mivel Lynch beceneve Beast Mode volt, utalva arra, hogy szörnyeteg módjára futott az NFL-ben. Még a 2007-es draft első körében vitte el a Buffalo Bills, és már az első két évében ezer yard fölött futott, de igazán akkor indult be a pályafutása, amikor Seattle-be került.

Öt szezont töltött el a Seahawksnál, ezalatt 5774 yardot futott, és szerzett még 51 touchdownt, a liga legtermékenyebb futójátékosa volt ezekben az években. Adrian Peterson a Vikings sztárfutója is elismerte a maga módján nemrég Lynch képességeit, azt mondta, hogy a liga második legjobb futója, és szereti a stílusát. A seattle-iekkel Super Bowlt is nyert, amikor két éve 43-8-cal ütötték ki a Denver Broncost. 

Stílusa és karaktere miatt az NFL egyik legnépszerűbb figurája volt. A médiával ugyan nem volt a legjobb a viszonya, többször hagyott ki kötelező sajtótájékoztatókat, amiért büntetéseket kapott. Úgyhogy a két évvel ezelőtti Super Bowlt megelőző egyik médianapon kiült a pódiumra, hogy letudja a kötelezőt, de minden kérdésre csak azt válaszolta az újságíróknak, hogy

Azért vagyok itt, hogy ne büntessenek meg.

Marshawn Lynch "I'm just here so I won't get fined.

Lynch oaklandi származású volt, sokat jelentett neki az ottani közösség, évek óta minden nyáron futballtábort szervezett a kevésbé tehetős gyerekeknek, NFL-es hírességeket, barátokat, edzőket hívott meg, hogy a fiatalokkal foglalkozzanak. Van egy alapítványa is, melynek egyik legfontosabb célja, hogy egyetemi oktatáshoz juttasson nehéz helyzetű fiatalokat. 

A hétfő hajnali bejelentése után a Seattle Seahawks irányítója, Russell Wilson azt írta twitterén, hogy a valaha volt egyik legjobb futójátékos vonul vissza, míg a cornerback Richard Sherman arról beszélt, hogy megtiszteltetés volt Lynch-csel együtt játszani.