Szétrobbantották a Super Bowl-győztest

2016.03.10. 13:16

A lehető legrosszabb forgatókönyv vált valóra az NFL átigazolási időszakának kezdetekor a Super Bowl-győztes Denver Broncosnál, ami egy hónappal a bajnoki cím megnyerése után lényegében irányító nélkül maradt. Peyton Manning – nem váratlanul – hétfőn bejelentette visszavonulását, az utódjának nevelgetett Brock Osweiler viszont a több pénzt választva Houstonba igazolt.

A 2015-ös szezonban Manning sérülésekor a kezdőbe is bekerülő Osweiler négyéves, 72 millió dolláros szerződést írt alá a Texansszal, így a Broncos mostani egyetlen szerződés alatt levő irányítója az a Trevor Siemian, aki 2015-ben újoncként egyetlen letérdelést töltött pályán, nem állnak tehát túl jól. (Bár ők is igazoltak, a támadófalba került Donald Stephenson.)

Ne maradjon le semmiről!

Főleg úgy, hogy a védelemben ugyan megtartották a Super Bowl MVP-jének választott Von Millert, de a védőfalból Malik Jackson, a linebackerek közül pedig Danny Trevathan is új csapatot választott – előbbi Jacksonville-be, utóbbi Chicagóba igazolt.

A Broncosnál egyébként azzal indokolták, hogy nem küzdöttek Osweilerért, hogy az irányító eléggé távolságtartó volt velük a holtszezon alatt, és annyi pénzt, mint a Texans, semmiképp sem akartak fizetni neki.

Tennesseeben épül a jövő bajnoka?

Amíg a Broncos fontos embereket vesztett, addig a Tennessee Titans hatalmasat lépett előre az elmúlt napokban, és nemcsak a szabadon igazolható játékosok megszerzésével, de egy remek cserével is, ugyanis az átigazolási piac kezdete előtt megszerezték a 2014-es szezon legjobb futóját, a tavaly a Philadelphiában csalódást keltő DeMarco Murrayt, akiért ráadásul csak egy negyedikkörös draftjogot kellett adniuk.

Murray megszerzése ráadásul felértékelődik úgy, hogy megszerezték a támadófalba a center Ben Jonest, és ugye övék a tavaszi draft első választási joga. Ha ott a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a falba szélére viszik Laremy Tunsilt, akkor a kezdő támadófalukban ötből négy játékos korábbi elsőkörös választás lehet. És pluszban még az elkapó Rishard Matthews is hozzájuk került, akivel még jobbak lehetnek.

A Tennessee mellett az Osweilert megszerző Houston Texans, illetve az Oakland Raiders és a Jacksonville Jaguars igazolt talán a legjobban: a Texans megszerezte a futó Lamar Millert és a támadófalember Jeff Allent, a Raidersbe Seahawks kiváló védője, Bruce Irvin, valamint a támadófalember Kelechi Osemele került, míg a Jacksonville Malik Jackson mellet a védő Tashaun Gipsonmal és a futó Chris Ivoryval erősítettek, illetve megtartották a saját játékosukat, Marcedes Lewist.

Védőkért adták a legtöbb pénzt

Osweiler 72 milliós szerződésénél két játékos is többet kapott: Malik Jackson 85,5 millióért írt alá a Jaguarshoz, míg a szintén védőfalember Olivier Vernon 85 millióért szerződött a New York Giantshez. A Giants különösen sok pénzt osztott a védőknek, a cornerback Janoris Jenkinst öt évre 62,5 millióért, a védőfalember Damon Harrisont pedig 46,25 millióért igazolták le.

Az első napon szerződtetett nagyjából 60 szabadügynök összesen 1,1 milliárd dollárért írt alá úgy, hogy többet szerződésének végleges adatai még nem ismertek, ez az összeg tehát tovább nőhet.

Az összes eddig véglegesített igazolást itt tudja böngészni.