Alex Collinsból közönségkedvenc lehet bárhol

2016.04.03. 19:04

A 2016-os draft titkon nagy fogása lehet az Arkansas Razorbacksben zsinórban háromszor ezer yard fölött zárt futójátékos, Alex Collins. Tavalyelőtt Jonathan Williamsszel együtt megállíthatatlan futópáros voltak, Williams viszont a legutóbbi idényre kidőlt, így Collinsra maradt a munka legnagyobb része. Az ország egyik legjobb támadófala mögött hozta is tisztességesen, amit kell.

Miért éppen ő?

Pro: Robbanékonyságával és masszív felépítésével első látásra a szegény ember Marshawn Lynchének tűnhet, még ha igazából nincs is benne akkora erő. Látványos, hogy milyen gyorsan eléri a csúcssebességét, lábmunkája pazar, gyorsan vált irányt, jól lát a pályán. Igazi harcos, a kontaktokba is örömmel megy bele, igaz, sokszor nem sikerül áttörnie magát a védőkön. 

Az utolsó événél az Arkansas-ban halálos fegyver volt a redzone-ban, egyetemi pályafutása alatt összesen 36 touchdownt termelt ki, és összességében egy megbízható teljesítményt hozó futó lett belőle az utolsó évére. 

Kon: A labdabiztonságán javítania kell, mert azzal voltak gondok az egyetemen is, még az edzője is megszólta emiatt, de az utolsó évére ezen a területen sikerült javulnia. Javulnia kell még viszont elkapásokban, és nagy kérdés, hogy a blokkolások mennyire mennek majd neki magasabb szinten.  

Ha csak egy videót nézel meg róla

Beastmode Jr. || Arkansas RB Alex Collins Highlights

Combine

  • 40 yard: 4,59 másodperc
  • Súlypontemelkedés: 287 cm
  • Helyből távolugrás: 72,30 cm
  • Fekve nyomás 104 kilóval: 18

Hol landolhat?

Nem ő a legtehetségesebb futójátékos az idei drafton, de az első ötben simán benne van. Ha minden ideálisan alakulna számára, és valaki beleszeret a stílusába, akkor akár még a második körben is elvihetik. 

Egyetemi számai

  Év Yardok   Átlag futásonként  Touchdown  
  2013   1026   5,4 6  
  2014   1100   5,4 10  
  2015   1577   5,8 20