10 év alatt egyszer nem volt a pályán, de az is milyen játék volt

2016.04.08. 22:17

Pénteken váratlanul bejelentette visszavonulását a New York Jets elpusztíthatatlan falembere, D'Brickashaw Ferguson, aki tízéves NFL-es pályafutása alatt a csapat által lejátszott 10708 támadójátékból 10707-nél volt pályán. Vagyis egy évtized alatt mindössze egyetlen játékról hiányzott, ami egészen elképesztő teljesítmény az NFL-ben, ez már csak a számok alapján is látható. Nem volt sérült, nem tiltották el, nem ültették le. De melyik volt az az egy játék? 

 

A 2008-as alapszakasz végén a Jets a Miami Dolphins ellen meccselt, és a Dolphins 24-17-re vezetett 7 másodperccel a vége előtt. Egy játékra maradt idő, úgyhogy jött az ilyenkor szokásos vészforgatókönyv: az irányító Brad Smith előrepassza után a jetsesek elkezdtek hátrafelé passzolgatni, hátha sikerül olyan helyzetet teremteni, amikor valaki megiramodhat előre. 

A dolog nem jött össze, harminc másodperc után mélyen a Jets térfelén elhalt a játék, és ezzel a Dolphins megnyerte a mérkőzést, és az AFC East csoportot is. 

Ne maradjon le semmiről!

Ez volt az egyetlen játék a 10708-ból, amiről Ferguson hiányzott, és ez is edzői döntés, és nem sérülés miatt történt. De nem csak ez volt a félelmetes vele kapcsolatban: a falember soha nem hagyott ki egyetlen edzést, valamint a sérültlistán sem szerepelt karrierje alatt egyetlen egyszer sem. 

A zsinróban 160 meccsen kezdőcsapatba nevezett 32 éves játékost a héten kereste meg a csapata azzal, hogy jelentősen csökkentenék a fizetését, ő két nappal később inkább bejelentette a visszavonulását. Ezzel a Jetsnek elég pénze lesz arra, hogy megpróbálja újraszerződtetni múlt szezonban kezdő irányítóját, Ryan Fitzpatricket.