Nkemdiche egészen félelmetes, de ki meri elvinni?

2016.04.11. 10:50

Az egyetemi idény elején nagyon úgy nézett ki, hogy Robert Nkemdiche az első ötben lesz a drafton, atletikusságát pedig még néhány támadójátéknál is kamatoztatták, három touchdownt is szerzett. Aztán véget ért az alapszakasz, Nkemdiche-ék belehúztak az egyik estén néhány csapattársával, és ennek az lett a vége, hogy beszívva zuhant négy métert egy szállodai szobából. Megúszta komoly sérülés nélkül, de a következményeket már nem. 

Miért éppen ő?

Pro: Az ország legmagasabban rangsorolt középiskolásaként érkezett az Ole Missbe, ahol három éven át kezdő volt, a csapatból nem lehetett kirobbantani. Hatalmas darab ember, de nem azért, mert felesleg lenne rajta, és a méretéhez képest nagyon atletikus, az offense-ben elkapott touchdownja is volt. A profik közé készülő játékosok közül fizikailag ő áll leginkább kész az új kihívásra. Rendkívül robbanékony, gyorsasága hatalmas plusz és az ereje is kiemelkedő. Utolsó évében sokat fejlődött pass rush terén, bár a megfigyelők szerint ezen van még mit finomítania. 

Con: A futás ellen bajban szokott lenni, és hiába vannak fantasztikus adottságai, olyan kiemelkedő számokat azért nem produkált egyetemei évei alatt. Több olyan meccs is volt, aminek a végére elvesztette a kedvét, erejét, ezt el is ismerte a combine környékén. De ennél is nagyobb probléma, hogy milyen személyiség. Az ablakból beszívva kizuhanós esetnél a rendőröknek a nevét se tudta megmondani, később azzal védekezett, hogy a szobában talált a fű nem az övé volt, de inkább elvitte a balhét. De később kellemetlen helyzetbe hozta az 1/1-re pályázó csapattársát, Laremy Tunsilt, mert egy interjúban elárulta, hogy csapattársa is ott volt a szállodai balhénál. 

Ha csak egy videót nézel meg róla

Robert Nkemdiche || Defensive Nightmare

Combine

  • 40 yard: 4,87 mp
  • Súlypontemelkedés: 88,9 cm
  • Helyből távolugrás: 294 cm
  • Fekve nyomás 102 kilóval: 28

Hol landolhat?

A karakterproblémákra már figyelnek annyira az NFL-ben, hogy nem elképzelhetetlen, az első kör végéig csúszik, és akkor a Denver Broncos pótolhatná is Malik Jacksont vele. A Bills is elviheti, de járt már a Chicago Bearsnél is nemrég. 

Egyetemi számai 

Év     Tackle Ebből negatív   Sack   Kivédekezett passzok   Fumble-ök  
  2015   26   7   1   1   0
  2014  27   3   2   1   0
  2013  28   6   3   1   0