Laquan Treadwell a levegő ura, de ő lesz-e az új Dez Bryant?

2016.04.22. 12:40

Az Ole Miss legendás 2013-as osztálya adja az idei NFL draft egyik legjobb elkapóját is, Laquon Treadwellt, aki másfél évvel egy brutális lábsérülés után igyekszik bizonyítani majd, hogy valóban megéri őt az első körben elvinni. Sokan már az új Dez Bryantről beszélnek. 

Miért éppen ő?

Pro: Ötcsillagos tehetségként került az Ole Misshez, ahol három éven át kezdőjátékos volt, úgyhogy az egyetemi tapasztalat megvan, ráadásul felépítése is tökéletes. Izmos, masszív felsőtest, hosszú karjai és elég nagy kezei vannak, hogy le tudja halászni a labdát, összesen tizenhét szerelési kísérlet pattant le róla 2015-ben. A levegőben nehéz megverni, és az agresszivitásával, hozzáállásával nincs gond. A red zone-ban veszélyes fegyver. Álomszerűen blokkol, itt van például, amit a Texas A&M ellen csinált. 

Kon: Más kérdés, hogy az NFL-es védők ellen mit tud majd, sok megfigyelő szerint lesznek gondjai azzal, hogy a következő szinten lerázza magáról a védőket, méghozzá a sebessége miatt . A sebessége ugyanis nem észvesztő, és akkor ott van még a 2014-es idény végén, az Auburn Tigers ellen összeszedett sérülése, amiből egész szépen visszajött, és hozott egy pazar idényt, de sosem jó, ha valaki már az egyetemen komoly sérülést szenved el. Félő, hogy időnként az agresszivitása is elviszi, és zászlókat dobálnak majd rá. Egyelőre nem a legjobb route runner. 

Combine számok: 

  • 40 yard: nem futott*
  • Fekve nyomás 102 kilóval: 12 ismétlés
  • Súlypontemelkedés: 83,82 cm
  • Helyből távolugrás: 297 cm

*A pro dayen 4,63 másodperces időt futott

Ha csak egy videót nézel meg róla 

Hol landolhat? 

Bár jó ideig az első kör első felébe jósoltak, de egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a második felében kel majd el. A Minnesota Vikingsnak vagy a Cincinnati Bengalsnak ideális választás lehet. 

Egyetemi számai

  Szezon Elkapások   Elkapott yardok   Átlag   Touchdown  
  2015   82  608   8,4   5
  2014   48  632  13,2    5
  2013   72  1153  14,1   11