Csak passzolsz? Stanley az embered!

2016.04.25. 15:41

Laremy Tunsil mögött a legtöbbet emlegetett támadófalember az idei osztályban mindenképp a korábbi Notre Dame-játékos Ronnie Stanley. Kettejük között viszont van egy nagy különbség: Stanley a passzjátékban sokkal használhatóbb, mint a futójátékoknál, ami sok csapat számára ugyan nagy fekete pont, de ettől még jó helyen fog elmenni a Drafton.

Miért éppen ő?

Pro: Passzjáték során hihetetlenül jól védi az irányítót, tökéletesen követi le a védő mozgását, és veszi fel a rush-t. A 2015-ös szezonban egy meccsen sem engedett két siettetésnél többet, pedig a Clemson, a Stanford és az Ohio State ellen is játszottak. Nagyon hosszú karjai vannak (90,5 centis), amiket jól is használ, ha egyszer elkap egy védőt, az nem szabadul.

Kon: Nem elég erős, ami meglátszik a futójáték során, nem sok védőt tud első akaratból, segítség nélkül eltolni, de legalább őt sem tolják vissza. Inkább rájuk dől, így próbál meg fölénybe kerülni, ezzel viszont feladja a kedvező súlypont-pozícióját.

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • 40 yard: 5,2 mp
  • 3-cone drill: 8,03 mp
  • 20 yardos shuttle: 4,9 mp

* a többi gyakorlatot kihagyta

Hol landolhat?

Több csapatnak is nagy szüksége lenne segítségnek a támadófalba. Felmerül a Ravens és a Gaints mint potenciális hely, ahol kiköthet, nagyon a 10. hely környékéhez képest csak akkor csúszik vissza, ha nem Laremy Tunsil az első kiválasztott, és ezzel minden forgatókönyv borul. Összességében a passzjátékban mutatott hatalmas potenciálja miatt inkább passzra építő csapatot tudnánk neki elképzelni.