Megint ráhúzták a vizes lepedőt Tom Bradyre: 4 meccses eltiltás

2016.04.25. 19:59

Még mindig nincs vége a 2015-ben kirobbant laposlabdás botránynak az NFL-ben: az amerikai fellebbviteli bíróság ugyanis hétfőn úgy döntött, hogy a New England Patriots négyszeres bajnok irányítójának mégis le kell töltenie a korábban kiszabott négymeccses eltiltását. 

Mindez azután történt, hogy az NFL fellebbezett egy másik korábbi ítélet, vagyis Brady felmentése ellen. Brady azelőtt független bíróságon támadta meg az NFL eltiltását, és nyert.

Várható volt, hogy a bíróság nem dönt Tom Brady javára, miután egy márciusi meghallgatáson nagyon rámentek arra, hogy a játékos miért törte össze a telefonját, és semmisített meg ezzel bizonyítékokat. Az indoklás szerint Roger Goodell NFL-vezér korábbi ítélete indokolt volt, mivel a játék integritása és jó hírneve volt a tét. 

A Patriotsot nemcsak Brady eltiltásával büntették, hanem elvették az idei drafton az elsőkörös választásukat, és pénzbüntetést is kaptak. 

Ne maradjon le semmiről!

A lényeg, hogy a dolgok mostani állása szerint Brady nem játszhat a szezon első meccsén: azaz az Arizona Cardinals, a Miami Dolphins, a Houston Texans és a Buffalo Bills ellen.

De a végtelenségig húzott ügynek ezzel még mindig nincs vége, mert Brady akár a legfelsőbb bíróságig is elmehet, hogy bizonyítsa az igazát, vagyis nem tudott arról, hogy két Patriots-alkalmazott az Indianapolis Colts elleni főcsoport-döntő alatt a meccslabdák nyomásával trükközött. A Patriots simán nyerte a főcsoport-döntőt, és később bajnok lett. 

A mostani ítélet után a játékosok szakszervezete közölte, mélységesen csalódottak, míg az NFL természetesen azt mondta, hogy elégedett az ítélettel. 

Ha végül úgy alakul, hogy Tom Brady nem játszhat a szezon első meccsén, akkor Jimmy Garoppolo lehet a helyettese, akiről ebben a cikkünkben írtunk korábban.