191 centi, 110 kiló, és átmegy a téglafalon is

2016.04.26. 09:09 Módosítva: 2016.04.26. 09:09

Az Alabama Crimson Tide NFL-gyárából egy bajnoki címmel és a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman-trófeával a hóna alatt érkezik az NFL-draftra Derrick Henry. Annyira brutális felépítése van, hogy középiskolásként néhány csapat inkább védőjátékosnak vitte volna, defensive endként is el tudták volna képzelni. Henry viszont ragaszkodott ahhoz, hogy futó legyen, és utolsó évében kirohant a világból az Alabamánál.

491180494

Miért éppen ő?

Pro: Ennél masszívabb felépítésű játékost nem lehetne találni: 191 centi magas és 110 kiló. Termetéhez képest elég jó sebessége van, ha futóversenyre kerülne sor, baromi nehéz szerelni: a legutóbbi egyetemi szezonban ellene volt a negyedik legtöbb elrontott szerelési kísérlet, összesen hetvenhat. Lehet terhelni rendesen, az Alabamánál meg is tették utolsó évében, és nem igazán akart elfáradni a meccsek végére sem, a számain meg is látszott, hogy mennyiszer foglalkoztatták. Nagyon vigyáz a labdára, és ha beindul, onnan tényleg nehéz megállítani, csak induljon is be. Első kontakt utáni yardmennyiségben is erős, Henry egy igazi buldózer. 

Kontra: A nagy termet és a hosszú lábak hátrányokkal is járnak, nyilván nagyobb hely is kell neki. Kicsit talán magasan is fut. A testalkatával jár az is, hogy kell egy kis idő, mire fel tud gyorsulni, úgyhogy nem árt, ha egy korrekt fal munkálkodik előtte. A blokkolásokkal nem lesz gond, igaz, még van hova fejlődnie ezen a téren. A passzjátékból nem nagyon, inkább semennyire vette ki a részét az Alabamában, összesen tizenhét elkapása volt egyetemi évei alatt. A pro dayen már egész ígéretes elkapásokat mutatott. Egyesek aggódnak azért is, mert túl sokszor használták az egyetemi évek alatt, és hát az Alabama-futók is elég vegyesen váltak be a profiligában, meg hát Henry testalkata se nagyon hasonlít egy NFL-es running backéhez. 

Ha csak egy videót nézel meg róla

Derrick Henry || 2015 Heisman Winner

Combine

  • 40 yard: 4,54 mp
  • Súlypontemelkedés: 93,98 cm
  • Helyből távolugrás: 330 cm
  • 3 cone drill: 7,20 mp
  • 20 yardos shuttle: 4,38 mp

Hol landolhat?

Ha nem is az első körben, de a másodikban nagy valószínűséggel elviszik. Ő már korábban elmondta, hogy milyen szívesen játszana a Cowboysban. Az se lenne meglepő, ha a Jetsben kötne ki, és a Texans is végállomás lehet. 

Egyetemi számai

  Év Yardok   Átlag futásonként   Touchdown  
  2015   2219  5,6   28
  2014   990  5,8    11
  2013   382   10,6   3

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla