Ha van védő, akitől félni kell, akkor ő az

2016.04.27. 12:07

Az Alabama-védőszörny A'Shawn Robinson édesanyjának folyton hordozgatnia kellett fia születési bizonyítványát, mert egy csomó helyen nem akarták elhinni róla, hogy a megfelelő korcsoportban játszik. Ő maga azt mondja, a legtöbb ember úgy 35 évesnek szokta nézni. Ennek az oka az elképesztő fizikuma, amiről minden NFL-es csapat álmodozik. Folytatjuk az NFL-draftra készülő tehetségek bemutatását. 

Miért éppen ő kell ez NFL-be? 


Pro: A Crimson Tide defensive tackle-je két éven át kezdő volt Nick Saban csapatában. Utolsó éve előtt változtatott az étrendjén és az életmódján is, és emiatt a félelmetes méret mellé még atletikusabb lett, még blokkolt extra pontja is volt. Bivalyerős, jól bánik a kezeivel, és remekül kapcsol, hogy éppen mi folyik a pályán, hatalmas karjaival simán lecsapkodja a labdákat, ha erre lehetősége van. Futás elleni védekezésben tökéletes, rajta aztán nem mennek át az emberek, ezt  az LSU-futósztár Leonard Fournette is megtanulta. 

Ne maradjon le semmiről!

Kon: Pass rusherként eléggé kiforratlan, nem is nagyon használták erre az Alabamában. Kicsit magasan játszik. Már az egyetemi évek alatt sokszor felrótták neki, hogy nem képes folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, és ez a számain is meglátszott. Leginkább emiatt gondolkodhatnak az NFL-csapatok, hogy mennyire lehet használni majd az első évében. 

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • 40 yardos sprint: 5,2 másodperc
  • Fekve nyomás 102 kilóval: 22 ismétlés
  • Súlypontemelkedés: 66 cm
  • Helyből távolugrás: 269 cm
  • 3 cone drill: 7,8 másodperc
  • 20 yardos shuttle: 4,72 másodperc

Hol landolhat?

Még akár az első kör első felébe is beeshet. Ideális lehet a New Orleans Saintsbe, de állítólag a Denver Broncosnál is felfigyeltek rá. 

Egyetemi számai 

  Év Tackle   Ebből negatív Sack Kivédekezett passzok   Fumble-ök  
  2015   38   8   5,5   0   0
  2014   49   6,5   0   3   1 kiharcolt
  2013   46   7,5   3,5   2   0