Egy jó hadvezér minden támadófalba kell

2016.04.28. 10:43

Nem volt könnyű helyzetben Ryan Kelly, hiszen egyrészt az Alabama támadófalában nem elég simán csak jónak lenni, másrészt a 2012-ben az ország legjobb centerének választott Barrett Jones helyét kellett átvennie a fal közepén. 2015-ben Kelly is megkapta a poszt legjobbjának járó Rimington Trophyt, bajnok lett a Crimson Tide-dal, és az első osztály egyik legkeményebb támadófalának legfontosabb embere lett.

Miért éppen ő?

Pro: Kiválóan kommunikál a fal többi embere felé, remek ösztönnel érzi meg, honnan jön a blitz, és veszi fel a saját védőjét blokkolni. Hiába 193 centi és 141 kiló, nagyon atletikus, és remekül megy fel blokkolni a második vonalba is futójátéknál, míg passzjátékban mutatja az erejét, hogy egy bajnoki elődöntőig és egy bajnoki címig menetelve az SEC-ből a legutóbbi két évben egy sacket sem engedett el ő. Megvan benne a támadófalembereknél különösen fontos, a játékba még beleférő piszkosság.

Kontra: Egy jó szezonja volt csak, ám a folyamatos, látható fejlődés miatt lehet, hogy megmarad ez a tendencia. Nincs meg benne az a sebesség, ami a centerhúzásokhoz kellene az NFL-ben.

Ha csak egy videót nézel meg róla

Combine

  • 40 yard: 5,03 mp
  • Fekve nyomás: 26-szor a 102 kilós súlyba
  • Helyből távolugrás: 261,62 cm
  • 3 cone drill: 7,58 mp
  • 20 yardos shuttle: 4,59 mp

Hol landolhat?

Egyértelműen az évfolyam legjobb centere, de hogy ez elég lesz-e arra, hogy bekerüljön az első körbe, nem tudni, hiszen az elmúlt 10 évet nézve elég váltakozó az NFL-csapatok hozzáállása ahhoz, hogy kell-e már ilyen korán centert vinni.