Nem tudja elfordítani a fejét, visszavonul a Super Bowl-győztes

2016.05.12. 13:06

A Super Bowl-győztes Seattle Seahawks-elkapó Ricardo Lockette szerda este bejelentette, hogy befejezi profi amerikaifutball-pályafutását, ennek oka egy fél évvel ezelőtt összeszedett sérülés, ami sokkal rosszabbul is alakulhatott volna. 

Lockette a Dallas Cowboys elleni november alapszakasz-meccsen egy visszahordásnál sérült meg, amikor a cowboysos Jeff Heath kőkeményen leütközte. 

Ne maradjon le semmiről!

Az elkapó rögtön mozdulatlanul terült el a pályán, félelmetes jelenet volt. Sokáig ápolták, később nyakrögzítőben, hordágyon vitték le, aztán kiderült, hogy még szerencséje is volt, mert olyan súlyos volt a nyaksérülése, hogy a feje súlya miatt akár meg is halhatott volna, ha megpróbál felállni, vagy valaki a karjánál fogva megpróbálja felhúzni. 

Ricardo Lockette sérülése a Cowboys ellen

A 29 éves játékost egy darabig a kórházból sem engedték ki, a szezonban már nem is tudott pályára lépni. A szerda este kiderült, hogy hiába tervezte korábban a visszatérést, 

az ütközés óta nem tudja elfordítani a fejét, ezért nincs más választa, be kell fejeznie az amerikaifutballt.

Lockette 2014-ben nyert Super Bowlt a Seahawksszal, azon a döntőn verték laposra a Denver Broncost, neki három elkapásból volt 59 yardja.