Mégis játszana a Super Bowl alatt visszavonult NFL-sztár?

2016.05.30. 10:24

A Seattle Seahawks-futójátékos a februári Super Bowl alatt lopta el a show-t azzal, hogy a meccs közben bejelentette: véget vet NFL-es pályafutásának. Három hónappal később viszont már arról lehet hallani, hogy Lynch meggondolta magát, és visszatérne. Nem ő lenne az első, aki ezt eljátssza. 

Ne maradjon le semmiről!

Azonban a visszatérés lehetőségét kapásból az elkapó Doug Baldwin cáfolta, aki viszonylag közel állt a futójátékoshoz. Szerinte kizárt, hogy Lynch meggondolta volna magát. Ettől függetlenül a múlt héten a cornerback Richard Sherman azt mondta, hogy őt abszolút nem lepné meg, ha a running back újra játszani akarna, mert totál kiszámíthatatlan, hogy mikor mit akar. 

Ha valami oknál fogva mégis így alakulna, akkor sem lenne egyszerű a helyzetben Lynch. Egyrészt a Seahawks alaposan bespájzolt futójátékosokból a drafton: a Notre Dame-től  C. J. Prosise-t szerezték meg a harmadik körben, az ötödikben az arkansas-os Alex Collinst, és a hetedik körben a clemosonos Zac Brookst. Ráadásul amíg Lynch sérüléssel bajlódott a múlt idényben, addig kifejezetten jól teljesített az újonc Thomas Rawls. 

Bonyolítja a helyzetet, hogy a seattle-i NFL-csapat a visszavonultak listájára rakta ugyan Lynchet, de ettől még a játékjoga náluk maradt 2017-ig, és ez papíron azt jelenti, hogy a szerződése szerinti bérezése alapján kellene játszania, ha vissza szeretne térni, viszont sokkal reálisabb, hogy átdolgoznák a szerződését ebben az esetben. További opciói, hogy eltradelik egy másik csapathoz, vagy egyszerűen elengedi a csapat. 

Harmincévesen, egy sérülésekkel teli szezon után viszont az a legvalószínűbb, hogy nem fog már játszani az NFL-ben.