1,5 milliárd dollár az NFL legdurvább edzőközpontja

2016.07.22. 10:49

Texas az az állama Amerikának, ahol a világ összes pénze sem elég, ha amerikaifutballról van szó. Középiskolai csapatok kapnak 60 millió dollárért stadiont maguknak közpénzből, a Dallas Cowboys – egy ideig – a világ legnagyobb LED-kijelzős stadionját húzta fel, most pedig ugyanők alkottak egészen egyedit: 1,5 milliárd dollárból építettek maguknak edzőközpontot.

01-star-rendering-new
Fotó: Dallas Cowboys

A 2016-os szezonra való felkészülést már a Friscóban felhúzott, The Star, vagyis A Csillag névre keresztelt létesítményben kezdik meg a Cowboysnál – a csapat hivatalos csütörtökön költözhetett be a központba. Ez a komplexum többe került, mint az a stadion, amikben a meccseiket játsszák. De mitől ilyen különleges a Cowboys edzőpályája?

Ne maradjon le semmiről!

Igazából attól, hogy közelebb áll egy kalandparkhoz, mint egy edzőközponthoz. Van benne egy 16 emeletes szálloda, egy 12 ezer férőhelyes fedett ministadion, egy exkluzív klub a rettentő gazdag szurkolóknak – a belépés 4500 dollárba kerül, a havidíj pedig 350 dollár. Ezért pedig csak az edzéseket tudják nézni.

De lesznek olyan edzéslétesítmények a friscói központban, amik teljesen egyedülállóvá teszik létesítményt. Az edzőknek saját mini-edzőpályájuk lesz, amit az emeletre épített irodából tudnak figyelni, így igény szerint jobban rálátnak majd a gyakorlásra. Emellett persze három szabadtéri edzőpálya is akad azért.

A központot egyébként több helyi középiskolával együtt használják majd. Rögtön az első nagy esemény egy középiskolai négyesdöntő lesz majd. Az irodákat is ennek megfelelően alakították ki, az edzőpálya egyik felén a Cowboys, a másik oldalon a középiskolák csapatainak edzői dolgozhatnak.

aerial-2-26-2016
Fotó: Dallas Cowboys

Az cowboysos iroda persze csúcstechnológiával lesz tele. Az egyik fal például tizenöt darab, egyenként 140 centis képátlójú tévéből áll majd, egy másikon pedig két, egymás mellé rakott 250 centis érintőképernyő lesz, amin élőben tudnak összehasonlítani játékosokat.

Persze a játékosok sem panaszkodhatnak, az egyedileg, külön rendelésre gyártott öltözőszekrények mellett külön séf, szaunák, edzőmedencék, és a világ egyik legnagyobb melegvizes fürdője várja őket.