Ettől a nyugdíjas NFL-csapattól mindenki rettegne

2016.07.29. 19:12 Módosítva: 2016.07.29. 19:12

Amióta lejátszották az ötvenedik Super Bowlt, szinte nem volt olyan hét, hogy egy NFL-es ne jelentette volna be a visszavonulását. Ez persze nem olyan nagy szám egy szezon vége után, idén mégis akkora nevekkel lett szegényebb a liga, hogy belőlük egy nagyon komoly csapat összeállhatna, ha pedig pályafutásuk legjobb éveiben eresztik őket össze, simán végigpofozták volna az egész ligát.

Első körben azt nézzük meg, milyen támadóegységet lehetne belőlük összerakni. 

Calvin Johnson, Peyton Manning, Marshawn Lynch
Calvin Johnson, Peyton Manning, Marshawn Lynch
Fotó: Index / Getty Images

A támadóegység

Kezdjük az irányítóposztot, ahol Peyton Manning helye megkérdőjelezhetetlen. Még ha közel sem játszott úgy élete utolsó szezonjában, ahogy azt tőle megszokhattuk, de a rájátszásban és a megnyert Super Bowlban is elmenedzselgette a Denvert, mondhatni hozta a kötelezőt. És még volt egy nagyon tökös futása is. A kétszeres Super Bowl-győztes Manning élete legjobbját a 2013-as idényben hozta, amikor a Broncosnál rekordokat halmozva, 5477 yardot passzolt és kiosztott 55 touchdown-passzt. 

Manning egészen pazar játékosokat vehetne célba a passzaival. Ott lenne a karrierje csúcsán visszavonult Calvin "Megatron" Johnson, aki az NFL-történetének egyik legjobb elkapója volt, és még most is a topjátékosok között lenne a posztján, de úgy érezte, hogy 30 évesen elég volt neki a ligából, felőrlődött az évek során. Bár elismerte: lehet, hogy folytatta volna, ha egy kicsivel sikeresebbek. Karrierje csúcspontja a 2012-es szezon volt, amikor 1934 elkapott yardja volt, ami azóta rekord. A Detroit Lionsnál eltöltött pályafutása során 11 619 yardot kapdosott össze, a nyugdíjas csapatban is a támadóegység legfontosabb embere lehetne.   

Ne maradjon le semmiről!

Az elkapók sorát erősíthetné még Greg Jennings, ő a Green Bay Packersben eltöltött időszakban játszotta élete legjobbját, amikor zsinórban három szezonban is ezer elkapott yard fölött járt, és 2011-ben Super Bowlt nyert a csapattal. De besegíthet még a 2009-es draft első körében draftolt Percy Harvin is, ő a Seattle Seahawksszal nyert Super Bowlt 2013-ban, és ha nem sérül meg annyiszor, jóval többre vihette volna, így viszont 28 évesen befejezte a futballt. Idekívánkozna még Reggie Wayne, aki szintén legendás játékos volt, de  az egész múlt idényt kihagyta, mielőtt januárban bejelentette visszavonulását. 

Az elkapóink már megvannak, úgyhogy kell egy futójátékos is, és nem igazán találhatnánk jobbat, mint Marshawn Lynch, aki volt akkora troll, hogy a Super Bowl alatt jelentette be, harmincévesen visszavonul a Seahawksból. A seattle-iekkel szintén bajnok Lynchnél ha csak a számokat nézzük, akkor a 2012-es idényben produkált 1590 yardja volt a legjobb, de úgyis mindenki a 2010-es, Saints elleni 67 yardos futására emlékszik majd, amitől annyira megőrültek a szurkolók, hogy a stadion közelében földrengést mértek. 

 

Tight end nem is lehetne más, mint a Pittsburgh Steelersből visszavonult közönségkedvenc, Heath Miller.  Egész karrierjét a pittsburgh-ieknél húzta le, összesen tizenegy idényt, ezalatt 6569 elkapott yardja és 45 elkapott touchdownja, és nem mellékesen két Super Bowlt nyert a Steelersszel. 

Kell még egy fal. Ha Manny Ramirezre centerként számítunk, és reménykedünk, hogy nem küldi úgy az űrbe a labdát, ahogy a Super Bowl XLVIII-ben, akkor jöhet tackle-nek a legendás D'Brickashaw Ferguson, az elpusztíthatatlanság jelképe. Évtizedes NFL-karrierje alatt egyetlen meccset sem hagyott ki, és csak egyetlen játéknál nem volt a pályán, az is milyen volt már. 

Másik tackle-nek elfogadhatjuk a pályafutását 29 évesen befejező Eugene Monroe-t. A korábbi Jaguars- és Ravens-falember az egészsége miatt aggódott, ezért jelentette be a visszavonulását júliusban. A jövőben azért fog lobbizni, hogy az NFL lazítson a marihuána-használat szabályozásán, mert véleménye szerint a fű jóval kevesebbet árt, mint a gyógyszerek, amiket beléjük tömnek a csapatorvosok. A hétszeres Pro Bowler Logan Mankins megérdemelte volna, de nem nyert Super Bowlt, viszont a nyugdíjas csapatból kihagyhatatlan, és a szintén Pro Bowler Ben Grubbs állhatna oda guardként, és ezzel meg is vagyunk a támadóegységgel. 

Vagyis a következő a csapatunk: 

  • Peyton Manning (2 Super Bowl-győzelem, 14-szeres Pro Bowl-részvétel)
  • Calvin Johnson (6 Pro Bowl)
  • Greg Jennings (1 Super Bowl-győzelem, 2 Pro Bowl)
  • Percy Harvin (1 Super Bowl-győzelem, 1 Pro Bowl)
  • Marshawn Lynch (1 Super Bowl-győzelem, 5 Pro Bowl)
  • Heath Miller (2 Super Bowl-győzelem, 2 Pro Bowl)
  • Manny Ramirez 
  • D'Brickashaw Ferguson (3 Pro Bowl)
  • Eugene Monroe
  • Logan Mankins (7 Pro Bowl)
  • Ben Grubbs (2 Pro Bowl)