Hatalmas égéssel indult a 2016-os NFL-idény: elmaradt a legelső előszezon-meccs

2016.08.08. 01:58

Bár már szombaton sejteni lehetett, hogy gond van, hivatalosan csak vasárnap, órákkal a kezdés előtt jelentette be az NFL, hogy nem tudja megtartani a szezon legelső meccsét, az úgynevezett Hírességek Csarnoka-mérkőzést a pálya rettenetesen rossz állapota miatt.

A mérkőzést mindig a Hírességek Csarnokába iktatás után egy nappal, az Ohio állambeli Cantonban tartják, ezzel a meccsel indítanak minden szezont 54 éve. Idén a Green Bay Packers, a Hírességek Csarnokába szombaton bekerült Brett Favre korábbi csapata találkozott volna az Indianapolis Coltscal.

Ne maradjon le semmiről!

Csakhogy a pálya állapota nem volt megfelelő, a műfű a két célterületnél és a pálya közepén sem volt biztonságos, a helyszínen tartózkodó médiamunkások szerint helyenként kőkeményre tömörült a műfűbe kevert gumigranulátum, a festék pedig elkezdett olvadni rajta, kátrányszerű anyagot létrehozva, így a játékosok nem vállalták a mérkőzést.

Az elmúlt 54 évben csak egyszer volt eddig példa arra, hogy elmaradjon a Hírességek Csarnoka-mérkőzés, 2011-ben a játékosok sztrájkja miatt nem rendezték meg.