Ez van, ha beengednek egy NFL-est az olimpiára

2016.08.10. 03:12

Nate Ebner lett az olimpiák történetének első aktív NFL-játékosa, a New England Patriots Super Bowl-győztes játékosa az amerikai hetes rögbi-válogatottba került be. És ha már kijutott az olimpiára, le is tette a névjegyét.

Ne maradjon le semmiről!

Az amerikai válogatott a többi férfi csapattal együtt kedden kezdte meg a szereplést, előbb Argentínától kaptak ki 17-14-re, majd a házigazda brazilok ellen folytatták egy rettentő sima, 26-0-s győzelemmel.

Ezen a meccsen osztott ki egy hatalmas ütést Ebner, olyat, ami azért még a rögbiben sem számít mindennaposnak.

 

A brazilok ellen egyébként pontot szerzett az a Carlin Isles is, akit a világ egyik leggyorsabb rögbijátékosának tartanak, és korábban pár hónapig megpróbálkozott az NFL-be kerüléssel is, de egy rövid próba után köszönte a lehetőséget a Detroit Lionsnak, és visszatért a rögbihez.

A 27 éves Nate Ebner számára azért nem újdonság a rögbi, mielőtt az NFL-be került volna, 17 évesen az amerikai hetes rögbi-válogatott legfiatalabb tagja lett, 2007-ben és 2008-ban pedig az U19-es és az U20-as vb-n is csapata legjobbjának választották.

Az amerikai válogatottnak nem lesz könnyű a továbbjutás, Fidzsi válogatottja ellen győzni kellene a biztos negyeddöntőhöz, ha kikapnak, a többi csoport eredményén múlik a továbbjutásuk.