Elhányták magukat csapattársai az NFL-irányító sérülésétől

2016.08.31. 09:27

Bő másfél hét és egy felkészülési meccs van még az NFL 2016-os szezonjának kezdetéig, így a Minnesota Vikings a lehető legrosszabbkor került nehéz helyzetbe, miután a csapat irányítója, Teddy Bridgewater szörnyű sérülést szenvedett a csapat keddi edzésén, amit emiatt azonnal félbe is szakítottak.

teddy-bridgewater-practice-vikings-injury
Fotó: Twitter

Ne maradjon le semmiről!

Az első hírek még csak arról szóltak, hogy Bridgewater összeesett az egyik gyakorlat közben, nem ért hozzá senki, de a társai láthatóan rosszul voltak az irányító sérülése miatt. Amikor viszont egy közeli traumaközpont mentőautóját küldték a játékosért a Vikings edzőközpontjába, lehetett tudni, hogy nagy a baj. Később ki is derült, hogy amit előszörre térdficamnak hittek, valójában sokkal súlyosabb, Bridgewater ugyanis ezzel együtt elszakította az elülső keresztszalagját (ACL) és további szerkezeti sérüléseket is szenvedett a térdében.

Akik ott voltak, azt mondták, rettenetes volt. A játékosokat teljesen felzaklatta, volt, aki már a pályán elhányta magát. Senki nem mert odanézni, aki mégis odapillantott, egyből elkapta a tekintetét

– írta le a helyzetet az NFL Network egyik tudósítója helyszíni beszámolók alapján.

A legnagyobb bajt viszont megúszta Bridgewater, sem ideg, sem pedig ér nem sérült a lábában. A kihagyás így is jelentős lesz, 2016-ban semmiképp nem játszhat már a 23 éves irányító, de az is kérdéses, hogy a 2017-es szezon elejére felépülhet-e.

A megszakított edzés után Mike Zimmer, a Vikings vezetőedzője könnyeit visszatartva tájékoztatta az újságírókat Bridgewater állapotáról. Érthető persze, miért tett így, akkor még egyrészt valós kockázat volt, hogy a játékos pályafutása is veszélybe került, másfelől pedig már valószínűleg az is ott volt a vezetőedző fejében, hogy mihez kezdenek így.

A harmadik szezonját kezdő Bridgewatert a 2014-es draft első körének legvégén választotta ki a Vikings, tavaly már a playoffba is bejutottak vele, joggal készülhettek tehát egy hasonlóan jó idényre 2016-ban is, hiszen a 2014-ben az év újoncának választott játékos folyamatosan fejlődött.

Most viszont pillanatok alatt kell átalakítaniuk a csapatot, hiszen egész nyáron úgy készültek, hogy Bridgewaterrel játszanak majd. Az irányító mögött ugyanis a 36 éves, de csak 34 NFL-meccsen kezdő Shaun Hill, illetve az újonc Joel Stave bevethető jelenleg a Vikingsnál – ennyire biztonságban érezték magukat Bridgewaterrel.

Vagyis biztosra vehető, hogy a Minnesota szerezni fog egy irányítót valahonnan, csakhogy a szezon elején ez nem annyira könnyű. Mark Sanchez a hírek szerint elhozható Denverből, ahol Trevor Siemian és az újonc Paxton Lynch is jobbnak bizonyult nála a Peyton Manning-utódlási harcban, a legutóbb emberi jogi aktivistaként feltűnő Colin Kaepernick helye sem biztos San Franciscóban, a korábbi Jets-kezdő Geno Smith is megszerezhető, de cseresorba került Houstonban az a Brandon Weeden is, akivel a Vikings mostani támadókoordinátora, Norv Turner együtt dolgozott 2013-ban még a Cleveland Brownsnál. A legjobb lehetőség talán a szintén brownsos Josh McCown lenne, aki ugyan 37 éves, de még tavaly is elég jól játszott a borzasztóan gyenge clevelandi csapatban.

Egyikük sem életbiztosítás, de jobb opció, mint a 36 éves Hill – aki így is kezdeni fog az első fordulóban a Tennessee Titans ellen, szeptember 11-ig ugyanis nem fognak egy új irányítót szintre hozni a csapatnál.