Hét posztot játszik, mi kell még, hogy szupersztár legyen?

2016.09.01. 15:48

Szeptember elején elkezdődik az egyetemi amerikaifutball-bajnokság, amit a tíz legmeghatározóbb játékos bemutatásával vezetünk fel. Ők tehetik a legtöbbet azért, hogy csapatuk bajnok legyen.

Korábbi részek: Leonard Fournette, Myles Garrett, Dalvin Cook, Jalen Hurd, ArDarius Stewart, J.T. Barrett, Deshaun Watson.

Jabrill Peppers, a Michigan Wolverines játékosa nem a szokványos amerikaifocista. Nem véletlenül játékost írtunk, és nem a posztját, az ugyanis nincs neki. Illetve egészen pontosan van, de vagy hét, mert nem sok olyan dolog van, amit ne tudna megcsinálni a pályán. Abban, hogy a falakba beálljon játszani, is csak a mérete akadályozza meg.

A Wolverines-védő tényleg elég különleges. Alapból a secondaryt erősíti, de idén tavasszal már linebackerként is bevetették. Emellett mind a puntokat, mind a kirúgásokat ő hordja vissza, az offense-ben pedig elkapóként, futóként és wildcat-irányítóként is szükségük van rá.

Ne maradjon le semmiről!

Maga Peppers azt ígérte, 10 poszton fog játszani a 2016-os szezonban (mondjuk ha külön veszi a secondary posztjait és a slot meg a wide receivereket, meg is lehet), de ha még csak 7-nél is áll meg, akkor is elképesztő munka vár rá.

Ebben többek között a hihetetlen sebessége segíti: júniusban 4,34-es 40 yardot futott, ami nem hogy linebackernek, de még cornernek is elég gyors.  Egész egyszerűen egy olyan játékos, aki szinte biztos, hogy defensive back lesz az NFL-ben, nem szabadna ilyen touchdownt csinálnia egy másik csapat ellen a támadók között.

Persze könnyű elveszni a támadóként és visszahordóként csinált elképesztő jelenetei között, de azért nézzük meg azt is, mire képes védőként. Az Oregon State ellen konkrétan a szomszéd államból ért oda az elkapóra, és csinálta meg azt a tackle-t, amitől egy majdnem sima elkapást ejt el az ellenfél.

Peppersnek az idei lesz a harmadik szezonja Michiganben, az elsőben még csak defensive backnek írták, a másodikban safetynek, idén hivatalosan linebacker lesz a rosteren, ami elég szép fejlődés. Mivel az elsőben nem számított kezdőjátékosnak, nem is olyan rossz szám safetyként az egy szezon alatt 45 tackle, az viszont, hogy még nincs interceptionje, picit aggasztó.

Van viszont 28 visszahordásból 423 yardja (punt és kickoff együtt), és 151 yardja a támadóknál 26 játékon – ezekből kettőt touchdownnal fejezett be.

Az leginkább majd Jim Harbaugh-n és az új michigani irányítón, John O'Kornon múlik majd, meddig juthat a Wolverines 2016-ban, de hogy a 185 centis, a hivatalos rosteren 93 kilósnak írt Peppers lesz a legszórakoztatóbb a csapatban, az biztos.