Olimpikon döntött rekordot az NFL-ben

2016.09.16. 09:19

2011 óta először szerzett mindkét csapat legalább 30 pontot a csütörtök estére tett NFL-meccsen, ezzel ritka kivétel lett a Buffalo Bills és a New York Jets mérkőzése, a rövid, vasárnap utáni nagyjából háromnapos készülés ellenére mégis sikerült látványosan játszaniuk.

Ne maradjon le semmiről!

A Jetsnél főleg a futójátékos Matt Forte tűnt ki három touchdownjával, a Billsnél a kisebb agyrázkódást is összeszedő irányító, Tyrod Taylor ugyanennyit passzolt. Ebből egy a korábbi olimpiai távolugró Marquise Goodwinnak ment, aki 84 yardos TD-t szerzett, amivel rekordot állítottak be, ez volt ugyanis a Bills történetének leghosszabb passzjátéka hazai pályán. Goodwin ráadásul a liga egyik legjobb védője, Darrelle Revis ellen csinálta meg ezt.

Ennek ellenére a Jets nyert 37-31-re, megszerezve idei első győzelmét. A mérkőzés szünetében a Bills visszavonultatta a klub korábbi legendájának, a védő Bruce Smithnek a 78-as mezszámát. Smith, aki 1985-99 között játszott a Billsnél, ott volt a csapat sorban négy elvesztett Super Bowlján is. Bekerült az NFL 80-as és 90-es évtized legjobb csapatába is, 11-szer került a Pro Bowl-keretbe és kilencszeres All-Pro-játékos, háromszor őt választották az év védőjátékosának, 200 sackkel pedig ő vezeti a mai napig az NFL-t ebben a mutatóban.