Káosz a Patriotsnál: az összes irányító kidőlt

2016.09.23. 21:12

Egészen furcsa helyzet állt elő a New England Patriotsnál: péntek hajnalban a Texans ellen 27-0-val bemutatkozó harmadik számú irányító, Jacoby Brissett is megsérült. 

Ezzel elfogytak a csapat irányítói.

Az eltiltott Tom Brady ugyanis a következő héten még biztosan nem térhet vissza, az újonc Brissett pedig eleve csak azért kapott lehetőséget, mert a második számú quarterback, Jimmy Garoppolo válla megsérült a Miami Dolphins ellen a második héten. 

Brissett amúgy megállta a helyét élete első NFL-es meccsén, nem adta el a labdát, nem csinált észvesztő hibákat, és egy futott touchdownja is volt, az ő helyzetében ez tökéletes beugrás volt. A bostoni WEEI információi szerint a második félidőben sérült meg a hüvelykujjában a szalag, és emiatt valószínűleg műtét vár rá, vagyis több hétre kieshet. Brissett kezét már meccs közben is vizsgálták a pálya szélén. Ugyanakkor más források szerint nem olyan súlyos a sérülése, és nem lesz szükség műtétre. 

Jacoby Brissett
Jacoby Brissett

A Patriots most egyedül abban reménykedhet, hogy Jimmy Garoppolo válla rendbe jön a következő hétre, amikor a Buffalo Billsszel játszanak. Ott van még az elkapó Julian Edelman, mint vészlehetőség, de ő legutóbb az egyetemen játszott irányítót, és aligha bíznák rá a csapatot, még ha Garoppolo sérülése után tartottak neki is alapedzéseket. 

Ne maradjon le semmiről!

Elég valószínű, hogy hoznia kell valakit a Patriotsnak az utolsó Brady nélküli meccsre, járt is már náluk nemrég a korábbi Texans-irányító TJ Yates és a Falcons-csereirányító Sean Renfree, ám végül egyiküket sem szerződtették. Most lehet, hogy mégis szükség lesz egyikükre. Hogy miért nagyon nehéz már ilyenkor épkézláb irányítót szerezni, arról korábbi cikkünkben írtunk. 

A Patriotsnak azért nem kell pánikolnia, mert az irányítókrízis ellenére három győzelemmel kezdték a szezont, és ha még ki is kapnak a Billstől, akkor sincs veszve semmi.