Elindul a konferenciákon belüli daráló

2016.09.24. 13:42

A harmadik hét csúcsprogramja után kicsit lassít az egyetemi bajnokság, de azért szombat este hattól vasárnap hajnalig így is lesz mivel kitölteni az időt: a kemény védőjáték és a pontokban gazdag meccsek legnagyobb rajongói is találnak majd maguknak néznivalót a konferenciákon belüli rangadók között. 

GettyImages-607350108

Ole Miss Rebels (23.) - Georgia Bulldogs (11.)

Este hattól rögtön egy SEC-derbivel kezdünk, mert a múlt héten az Alabamát szorongató Ole Miss Rebels a Georgia Bulldogsot fogadja, ami eddig még veretlen. A hazaiak viszont eddig keményebb ellenfelekkel játszottak. A támadójátékok közti különbség lesz az, ami majd eldönti a mérkőzést: a Rebelsnél ott van Chad Kelly, aki a konferencia legjobb irányítója, míg a másik oldalon hiába futkározik Nick Chubb, eddig eléggé szenvedős a georgaiak támadójátéka. Intő lehet az Ole Missnek, hogy eddig két találkozón is viszonylag nagy előnyt adott le, és kapott ki végül, ha nem szalad ebbe bele ismét, akkor meglehet a győzelem. 

Michigan State Spartans (8.)-Wisconsin Badgers (11.)

Ugyanígy este hattól a Big 10-ben is lesz egy rangadó: két veretlen mérleggel álló csapat, a Michigan State és a Wisconsin Badgers ütközik meg. Szó szerint ütközetet várjunk, mert a védelmek fogják dominálni ezt a fizikális meccset. Nagyon úgy fest, hogy Mark Dantonio edző a távozók ellenére idén is olyan csapatot gyúr a Michigan State-ből, amivel számolni kell, ezt már a múlt héten a Notre Dame legyőzésével bizonyították. Sokkal könnyebb dolguk most sem lesz, de azért összességében jobb csapat a Spartans.

Tennessee Volunteers (14.) - Florida Gators (19.)

A 21.30-as sávban visszatérhetünk az SEC-be, ahol folytatódik a rivalizálás a Tennessee és a Florida között, és ez bizony egy olyan meccs lesz, ami az SEC East végkimenetelét is befolyásolhatja. Tavaly elég izgalmas lett a vége, és egy kihagyott mezőnygól után 28-27-re nyert a Gators. Ők most is elsősorban a futás ellen combos és sackekben erős védelmükben bízhatnak, ezzel hátha sikerül megállítani a Vols háromfejű szörnyetegét, ami Joshua Dobbs irányítóból és az Alvin Kamara-Jalen Hurd futópárosból áll össze. A Tennesse az esélyesebb, de a játékuk eddig nagy csalódás, szóval a Floridát se írjuk le.

Joshua Dobbs
Joshua Dobbs

Michigan Wolverines (4.) - Penn State Nittany Lions

Ugyanúgy a Big 10-ben is lehet maradni ebben az idősávban: a Jim Harbaugh által vezetett Michigan több mint százezer néző előtt fogadja majd a Penn State-et. A Lions már hat meccs óta nem tud nyerni idegenben, a Michigan otthonában pedig legutóbb 2009-ben győztek. Nem valószínű, hogy most törik meg a sorozatot az ország egyik legjobb védelme ellen, ráadásul a michiganiaknél szépen-lassan kezd összeállni a támadójáték is. Mondjuk kicsit túlzásnak tűnik, hogy a Michigan tizennyolc pontos favorit, de ki tudja, mennyire darálják be a vendégeket. 

Auburn Tigers - LSU Tigers (18.)

Éjféltől ismét SEC. Ez volt az a meccs tavaly, amin Leonard Fournette egymaga alázta porrá az Auburn-védelmet. Az Auburn védelme azóta javult azért, a nagy talány inkább a támadójáték, vagyis a nehezen értelmezhető irányítóhelyzet. Na nem mintha az LSU-nál minden frankó lenne, viszont legalább eldőlni látszik, hogy Brandon Harris alkalmatlan arra, hogy a csapat kezdőirányítója legyen, helyette Danny Etling kapja meg a posztot. A Fournette-tel felvértezett LSU az esélyes, még ha nem is tűnik annyira egyértelműnek a meccs. Mindenesetre bármelyik edző is szenved vereséget, elkezdheti felfrissíteni a CV-jét, mert hamarosan szükség lehet rá. 

UCLA Bruins - Stanford Cardinal (7.)

Hajnali kettőtől látszólag semmi sem állhat Christian McCaffrey útjába a Pac 12-ben, pláne nem az a UCLA, ami elég régóta képtelen megverni a Stanfordot. Szegény Bruins-irányító, Josh Rosen egymaga nem képes megnyerni egy mérkőzést úgy, hogy a fala időnként a szívbajt hozza rá, és a futójáték is csak poroszkál. Még ha nem is lesz annyira könnyű menet ez a Cardinalnak, azért a győzelmet valószínűleg hozzák, McCaffrey pedig kampányolhat tovább azért, hogy övé legyen a Heisman-trófea az alapszakasz után. 

Christian McCaffrey
Christian McCaffrey

Közben érdemes átkapcsolni a Louisville-Marshallra, ahol az ország második legmagasabban rangsorolt csapata (Louisville) és a Heismanra leginkább esélyes irányító (Lamar Jackson) rúgja be a touchdownmotort. 

Texas A&M (10.) - Arkansas Razorbacks (17.)

Aztán hajnal háromtól az AT&T Stadionban akár az is eldőlhet, hogy ki most a második legjobb az Alabama mögött az SEC Westben, az egyetemi amerikaifoci halálcsoportjában. Mindkét résztvevő 3-0-val áll, és mindkettő nagyon masszív csapat. Az A&M védelme egészen félelmetes a terminátor Myles Garrett-tel az élen, viszont Brett Bielema Razorbackse ellen játszani sosem felemelő élmény, szóval jó kis adok-kapokra lehet számítani. Még az is lehet, hogy a hosszabbítás-specialista Arkansas a ráadásban nyeri meg. 

Jön a ponteső!

Ha már nagyon hiányoznának a pontok, akkor hajnal négytől váltsunk az Arizona State-Cal Bearsre, mert egymást érik majd a touchdownok. Azért is írjuk ezt nyugodt szívvel, mert a Calnál van az országban a második legeredményesebb pass offense, míg az Arizona State-nél az ország legrosszabb pass defense. A Cal meg futás ellen képtelen védekezni. Fel fog gyulladni az eredményjelző, annyi pont lesz, mi szóltunk. 

Hajnal fél öttől a kilencedik kiemelt Washington Huskies az Arizona Wildcats otthonában roboghat tovább, és bizonyíthatja ismét, hogy nagy-nagy dologra készülnek az idén. 

A program:

  • 18.00: Ole Miss-Georgia
  • 18.00: Michigan State-Wisconsin
  • 21.30: Tennessee-Florida
  • 21.30: Michigan-Penn State
  • 00.00: Auburn-LSU
  • 02.00: UCLA-Stanford
  • 03.00: Texas A&M-Arkansas
  • 04.00: Arizona State-Cal
  • 04.30: Arizona-Washington