Ilyet még nem látott amerikaifociban, de más se!

2016.10.01. 22:51

Nagyon fontos meccs várt szombaton a Michigan Wolverinesre a vele egy főcsoportban szereplő Wisconsin Badgers ellen, a vereség elfogadhatatlan volt, ezért mindent be is vetettek a michigani csapatnál. Például egy olyan zavarkeltést, ami lényegében történelmi.

CttWE61UkAAMsNI

Ne maradjon le semmiről!

Trükkös játéknak hivatalosan nem nevezhető, amit a San Francisco 49ersszel a Super Bowlt is megjárt Jim Harbaugh kért csapatától, mert a végeredmény egy sima ötyardos futás lett, ám amit előtte művelt a támadósor, arra nem nagyon volt még példa.

Merthogy az irányító kivételével a másik 10 játékos egy tökéletes sorban állt fel. Ezzel az volt a céljuk, hogy a védelem ne tudja elosztani az embereket, és így ne tudják, hogy pontosan mire is számítsanak. Jól látható, hogy amint Wilton Speight jelt ad, és a sor felbomolva feláll a vonalra, szinte azonnal indítják is a játékot, hogy a Wisconsin védelmének esélye se legyen elosztani az embereket.

Nagy talány persze nem volt, hogy mi jön a százlábú felállásból, a Michigannek két yardot kellett megtennie az újabb első kísérletért, a cserékből pedig lehetett látni, hogy öt támadófalemberrel, három tight enddel és egy fullbackkel törnek majd utat a futójátékosnak, de azzal, hogy nem hagytak időt a Badgersnek a reagálásra, sikerrel is jártak a futással.

Egy játékkal később aztán a meccs első pontjait is megszerezték egy touchdownnal, és később a meccset is megnyerték, ezzel továbbra is veretlenek.