Utolsó másodperces amerikaifoci-dráma félpályás TD-vel

2016.10.02. 19:17

Az idei egyetemi amerikaifutball-szezon legdrámaibb befejezését hozta a Tennessee Volunteers-Georgia Bulldogs vasárnap hajnali meccse az SEC konferenciában. 

Még a a vendég Tennessee vezetett 28-24-re, amikor a Georgia újonc irányítója, Jacob Eason tizenhét másodperccel a vége előtt eleresztett egy 47 yardos passzt Riley Ridley felé, aki a lelassító védőjét lefutva megcsinálta a touchdownt. Mindössze tíz másodperc maradt az órán, úgyhogy a georgiások rohantak a pályára ünnepelni, mert már zsebben érezték a meccset. 

De az igazi dráma még csak ezután jött. A Georgia kirúgása után a Tennessee speciális egységének ásza, Evan Berry csinált egy húszyardos visszahordást, ráadásul egy büntetés miatt még előrébb kerültek, így a vendégcsapat négy másodperccel a vége előtt a Georgia 43 yardosáról indíthatott egy utolsó játékot a győzelemért.

Ne maradjon le semmiről!

Josh Dobbs irányító feldobta a labdát az end zone bal oldala felé, ahol hat Georgia-védő között három Tennessee-játékos várta a labdát, és végül a 190 centis elkapó, a korábban kosárlabdázó Jauan Jennings ugrott fel a legjobb ütemben: lehalászta a védők előtt a labdát, ezzel megszerezte a győzelmet érő touchdownt. 

Hatalmas tombolásba kezdtek a vendégek a pályán, a játékosok egy kupacban voltak, Butch Jones edző pedig berohant a pályára, majd lerogyott, valószínűleg el is sírta magát. Ezzel a győzelemmel ugyanis veretlenek maradtak a szezonban, és a SEC keleti csoportját továbbra is ők vezetik. 

"Pont olyan helyen álltam, hogy láttam, ahogy Jauan elkapja a labdát és a földre zuhan. Aztán mindenki őrült módjára berohant a pályára, én meg egy pillanatig aggódtam, hogy a bírók visszanézik, és még baj lehet, de aztán nem volt szükség rá. Egész életemben emlékezni fogok erre" - nyilatkozta a meccs után az ESPN-nek Jones. 

A Tennessee a múlt héten is úgy nyert mérkőzést, hogy a félidőben még tizennyolc pontos hátrányban volt, aztán jött a nagy fordítás a Florida ellen. Most ennél is jobban kicentizték a végét. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!