Magyarul is megjelenik az NFL-botránykönyv

2016.10.08. 10:41

A magyar származású Meskó Zoltán könyve után újabb NFL-témájú könyv jelenik meg magyarul, mégpedig az egykori Denver Broncos-tight end Nate Jackson memoárja, ami a Rolling Stone magazin szerint a legjobb könyv, amit az NFL-ről írtak valaha is.

A most harminchét éves Jackson egy Division III.-beli egyetemről, a Menlo College-ról került draftolatlan játékosként az NFL-be: a 2002-es draft után a San Francisco 49ers szerződtette le a játékost, azonban a szezon eleji keretszűkítéskor megváltak tőle.

A szezon után aztán újra szerződést kapott, nem sokkal később viszont elcserélték a jelenlegi Super Bowl-címvédő Denver Broncoshoz, ahol egy rövid, az NFL Europe-ba tett kitérőt is beleértve egészen 2009-ig játszott, többek közt olyan, ma is aktív játékosokkal együtt, mint a jelenleg a Chicago Bearsben irányító Jay Cutler, vagy a New York Jets elkapó Brandon Marshall.

Kelj fel es jarj

A Kelj fel és járj! Jackson játékoséveit öleli fel, és kendőzetlenül beszél olyan, az útóbbi néhány évben egyre inkább begyűrűző, botrányos témákról, mint az NFL által sokáig elhallgatott agysérülések kockázata, a sportolók egészségét abszolút semmibe vevő NFL-es orvosok, akik nyakló nélkül tömik a sérültekbe a mindenféle legális és illegális gyógyszereket és a játékosok közt igencsak elterjedt droghasználat.

Az igencsak bennfentes információkat tartalmazó, mégis szórakoztató humorral megírt Kelj fel és járj! Amerikában óriási siker lett, Jacksonnak pedig idén a második könyve is megjelent, Fantasy Man címmel. A 120yard-szerkesztőség közreműködésével elkészült könyv október közepén kerül a boltokba: további információk pedig a kiadó honlapján találhatóak.