Olyan nagyok, hogy senki nem mer kiállni ellenük

2016.10.08. 08:09

Sorhan három meccset is játék nélkül nyert a washingtoni Archbishop Murphy középiskola amerikaifutball-csapata, miután a velük egy ligában szereplő ellenfelek egész egyszerűen félnek a játékosaik méretétől, és nem mernek kiállni ellenük.

Ne maradjon le semmiről!

Persze ha megnézzük az összehasonlítást, akkor egyből világossá válik, miről is beszélnek az ellenfelek. Amíg a legtöbb középiskolai csapat falemberei átlagosan 100 kilót nyomnak, addig a Wildcats falemberei olyan 136 kiló körül mozognak, vagyis már 18 évesen egészen NFL-közeli súllyal rendelkeznek.

Ekkora méretkülönbség pedig már nem biztonságos, az erőfölény ugyanis komoly sérülésekhez vezethet. Ezzel indokolták döntésüket a visszalépő csapatok is. A legutóbbi ellenfél, a Granite Falls középiskola a pénteki meccs előtt három nappal, kedden tartott egy gyűlést a játékosok szüleinek, itt hozták meg közösen a döntést, hogy nem állnak ki.

„Olyan, mintha egy VW bogárhátút tennénk egy kamion elé” – mondta az egyik játékos anyja egy helyi honlapnak.

A három lemondott meccs mellett hármat le is játszott az Archbishop Murphy, ezeket összesítve 170-0-ra nyerték meg, ami valóban azt igazolja, hogy nincsenek egy súlycsoportban a többiekkel, ahol valószínűleg 14-15 évesek is bekerülnek a cseresorba, nekik pedig esélyük sem lenne 

Az Archbishop Murphy egyébként nem csak erőre toboroz jól, a magániskola a tanulmányi eredmények alapján a 11. Washington államban, szellemileg tehát legalább annyira megkövetelik a magas színvonalat, mint fizikailag.